Gluténmentes napló

Gluténmentes napraforgómagos kenyér – Csak 3 összetevő és már kész is

Ilyen könnyen és egyszerűen még sohasem sütöttem gluténmentes kenyeret, mint a napokban. Nemrég érkezett meg a csomagom a Madame Loulou webáruházból>> és ezúttal tele volt Labeta termékekkel. Korábban már rendeltem ezt-azt, így szövődött például örök szerelem köztünk és a Labeta instant pép között.

 

 

2 perc és kész is ez a finomság

 

Erről itt olvashatsz:

 

Laktató étel villámgyorsan – 2 perc és kész

 

 

Szóval a korábbi sikerekre való tekintettel bátran mertem rendelni újabb Labeta alapanyagokat. Legelőször napraforgómagos kenyeret sütöttem és a végeredmény minden képzeletünket felülmúlta.

 

 

 

Nagyon egyszerűen lehet az alapkeverékkel dolgozni, követtem a dobozon található utasításokat. Csak folyadékra volt szükségem, mert a dobozban ott volt az alapkeverék és az élesztő is. Szóval tényleg nem lehet elrontani, éppen ezért szerintem ez elengedhetetlen kelléke kell hogy legyen a gluténmentes konyhának.

 

 

 

 

 

Így készült:

A keverékhez adtam 420 ml langyos vizet és a dobozban található élesztőt is beleszórtam. Sót sem kellett, sem cukrot, mert mindent tartalmaz az alapkeverék. 

 

10 percig dagasztottam kézi mixer dagasztó spiráljával, olajos kézzel kenyeret formáztam és sütőpapíros formába helyeztem. A tetejét bevagdostam egy vizes éles késsel. Majd kelesztettem 3/4 órát langyos helyen. Sajnos elég türelmetlen voltam és nem bírtam kivárni a megfelelő kelesztési időt és 45 perc után előmelegített sütőbe toltam. Legközelebb 1-1, 5 órát biztosan kelesztem és akkor még szebb lesz az eredmény.

 

Végül 180 fokon sütöttem 60 percet.

 

 

Nagyon finom kenyérke készült, teljesen más az ízvilága és emiatt nagyon jól esett, mert néha már unjuk az eddig használt lisztkeverékeinket. A változatosság jó, nagyon örülünk, hogy van miből választani. ezentúl mindig lesz itthon 1-1 doboz Labeta napraforgómagos kenyér keverékpor.

 

 

Napraforgómagos kenyér készítése gyorsan, egyszerűen – Nem lehet elrontani

 

 

Összetevők: 

burgonyakeményítő, rizsliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: difoszfátok, antioxidáns: zsírsavak és aszkorbinsav észterei, antioxidáns: nátrium-biszulfát, kurkuma), napraforgómag 9 %, kukoricaliszt, étkezési só, szárított élesztő (sütőélesztő, emulgeálószer: szorbitán), sűrítőanyag: guár-gumi, kömény, cukor, színezék: ammónia karamell, lisztkezelő szer: kalcium-foszfátok, antioxidáns: aszkorbinsav, étkezési sav: citromsav

 

 

Átlagos tápérték 100 g elkészítési javaslat szerinti késztermékben:
Energia 1020 kJ/ 242 kcal,
Zsír 5,8 g, amelyből telített zsírsavak 1,6 g,
Szénhidrát 43 g, amelyből cukrok < 0,5 g,
Rost 2,3 g,
Fehérje 3,3 g,
Só 1,47 g

 

 

 

 

További  termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.

 

 

Nettó tömeg: 500 g

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!