Nagyon finom lepénykét sütöttem, ami gluténmentes, tejmentes, fruktózmentes is. Akinek nem kell fruktózmentesen is étkeznie, bátran tegyen a tésztára sűrített paradicsomot, reszelhettek rá növényi sajtot és zöldségekkel is feldobhatjátok. Nagyon finom puha a tészta és többféle módon variálhatod a feltétekkel.
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
1 bögre (100 ml) AnnaPanni kenyérliszt>> Innen: Diszkont Diéta>>
1 bögre (100 ml) Emese kenyérpor>>Innen: Diszkont Diéta>>
3 evőkanál Cornito burgonyapehely
só
1 zacskó Budafoki szárított élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre langyos víz
+ virsli szeletelve, kis szárított petrezselyem
Elkészítés:
Mindent egy mély tálba öntöttem, kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztottam a tésztát.
Fél órát letakarva pihentettem.
Olajos kézzel lecsíptem egy darabot a tésztából és sütőpapíros tepsire helyeztem. A kezemel ellapogattam kb. 1 ujjnyi vastagra.
Megszórtam szárított petrezselyemmel, rátettem a szeletelt virslit és kissé lenyomkodtam.
Fél órát pihentettem a tésztát.
Lekentem olajjal vékonyan.
Előmelegített sütőbe toltam és 180 fokon 25 perc alatt megsütöttem.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket
és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!
Köszönünk mindent!
A közleménybe kérlek írd be, hogy Atinak és Boninak!
Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000
IBAN: HU61-12072521-00699054-00100000
BIC/SWIFT: UBRTHUHB
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: