Olyan jó érzés, hogy a gluténmentes termékkínálat mára már ilyen széleskörűvé vált. Van miből válogatni, van mihez nyúlni és ha egy adott ízvilágot már kissé unsz, akkor van lehetőség új és új ízeket kipróbálni. Most egy olyan gluténmentes lisztkeveréket használtam, amit korábban még sohasem.
PIACERI MEDITERRANEI FARINA – GLUTÉNMENTES LISZT >>
Nemrég bukkantam rá az http://www.egeszsegmarket.hu/ oldalon, csábító volt a leírása, az összetevők is, így belevágtam. Nem bántam meg, csodás mini bagetteket sütöttem. Belül puha, kívül kellemesen ropogós. Tökéletes ízvilágú, mellékíze nincs. Elképesztően könnyű vele dolgozni.
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://www.egeszsegmarket.hu/
és
http://diszkontdieta.hu/
415 gramm PIACERI MEDITERRANEI FARINA – GLUTÉNMENTES LISZT>>
15 gramm Cornito burgonyapehely>>
1 zacskó szárított élesztő
só
1 evőkanál zsír
2 evőkanál olaj
400 ml langyos víz
Elkészítés:
Mindent egy mély tálba öntöttem, kézi mixer dagasztó spiráljával alaposan kidagasztottam a tésztát.
Fél órát letakarva pihentettem.
Olajos kézzel lecsíptem egy darabot a tésztából, a tenyeremmel bagettre formáztam.
Sütőpapíros tepsire helyeztem
Pihentettem 45 percet.
Lekentem a tetejét olajjal vékonyan.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percet sütöttem.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: