Egyik kedvencünk receptjét hoztam el nektek. Mostanában nagyon rákaptunk a sóhabos dolgokra, teljesen feldobja és új ízt ad a régi kedvenceinknek.
Ez a perec kellemesen ropogós külsejű és nagyon finom ízvilágú.
A recept gluténmentes, tejmentes.
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
¾ pohár langyos rizstej>>
fél csomag szárított Budafoki élesztő
2 evőkanál olaj
1 evőkanál zsír
1 tojássárgája
só ízlés szerint
egy csipetnyi cukor
+ a sóhabhoz:
só+Nutri free Mix Per Pane+víz
Elkészítés:
Mindent egy tálba öntünk és kézi mixerrel alaposan kidagasztjuk a tésztát. Letakarva fél órát pihentetjük.
Olajos kézzel lecsípünk egy tetszőleges méretű darabot.
Olajos lapon hosszú rudakat sodrunk a tésztából. Perec alakúra formázzuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük.
15 percet pihentetjük.
Lekenjük tojással.
180 fokos sütőbe toljuk. 20 percig sütjük.
Elkészítjük a sóhabot: 4 evőkanál víz, 2 evőkanál Nutri Free, 1, 5 evőkanál só. Ezt jól összekeverjük.
A vége előtt kb. 5 perccel meglocsoljuk a sóhabbal, majd visszatoljuk a sütőbe.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket
és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!
Köszönünk mindent!
A közleménybe kérlek írd be, hogy Atinak és Boninak!
Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000
IBAN: HU61-12072521-00699054-00100000
BIC/SWIFT: UBRTHUHB
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: