Gluténmentes napló

Virslis lángos: a rohanós napok megmentője

Néha előfordul, hogy ebédre nincs időm kétfogásos menüt készíteni, sakkoznom kell az idővel, hiszen bár iskolásak a gyerekek, muszáj délre készen lennem, mert viszem az iskolába a gyerekeknek az ennivalót. Sohasem megyek főtt étel nélkül… A péksüteményeket hajnalban sütöm, az ebédet valamikor délelőtt… Ha nagyon szorult helyzetben vagyok az időhiány miatt, akkor sem esem kétségbe, ugyanis van egy recept, amihez bátran nyúlhatok, mert pillanatok alatt elkészül, a gyermekeim imádják és laktató is. Virsli lángosnak nevezte Atikám és Bonitám. Így önmagában is nagyon finom, de rizs mellé is kiváló. A recept gluténmentes, tejmentes, tojásmentes.

 

 

 

 

Hozzávalók:

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

1 bögre = 225 gramm

2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre meleg víz + még 5 evőkanálnyi

só ízlés szerint

virsli karikákra vágva

 

 

 

Elkészítés:

Egy tálba beleöntöm a száraz hozzávalókat, arra figyelve, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mert különben nem fog megkelni a tészta. Majd jöhet a meleg (de ne forró) víz és végül az olaj.

 

A hozzávalókat nagyon alaposan össze kell keverni kézi mixer dagasztó spiráljával. Én 10 percig dagasztottam. Beletettem a karikákra vágott virslit. Pihentettem 15 percet.

 

Egy serpenyőbe olajat öntöttem, mikor forró, egy kanál segítségével belecsurgattam egy adag tésztát, ellapogattam kicsit és kisütöttem mindkét oldalát. Nálam 6 fokozat van a tűzhelyen, 5-ösön szoktam sütni. Pár perc az egész. 

 

Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat felszívja, majd átrakom egy tálba, finom főtt rizst teszek mellé, zöldséget, és már roboghatok is vele a suliba a gyerekekhez. 

 

Sokszor megsütjük hétvégén is, ilyenkor általában csak önmagában majszolgatjuk. Nagyon imádjuk.

 

 

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket

és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!

Köszönünk mindent!

A közleménybe kérlek írd be, hogy Atinak és Boninak!

Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000

IBAN: HU61-12072521-00699054-00100000
BIC/SWIFT: UBRTHUHB

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!