Gluténmentes napló

Gluténmentes, tejmentes lóhere – pofonegyszerűen elkészítve

Nagyon régóta vágyom Limara könyveire, de sajnos az én pénztárcámhoz mérten túl drágák. Nem a receptek érdekelnek, hiszen mi sokmindenmentesen eszünk, saját receptekkel dolgozom, viszont a képek, fotók, formázási technikák izgatták a fantáziámat. Olyan csodálatosan egyszerűen mutatja be hogyan is lehet a kelt tésztából különböző formákat alkotni, hogy az már művészet.

 

 

A kisvárosban ahol lakunk – Komló – működik egy szuper könyvtár. Sokat szoktam beszélgetni a könyvtárosokkal és megemlítettem nekik, hogy annyira szeretném, ha lenne egy Limara könyvem, hogy a gyerekeknek tudjak a kelt tésztából mást is készíteni a szokásos dolgoknál. Tudom, hogy Limarának van Facebook oldala, meg telefon alkalmazása, de én a könyvekért rajongok, imádom lapozgatni őket…

 

Annyira aranyosak voltak a könyvtárosok, mert megrendelték és épp mi van előttem? Limara praktikái című könyv. Persze ez nem a sajátom, hanem kikölcsönöztem a könyvtárból, de annyira jól esett, hogy a könyvtárosok ennyire emberségesek és segítőkészek! Imádom őket! Köszönöm!!!

 

Szóval kipróbáltam a lóhere című formázását – van még mit tanulnom – de szerintem elsőre nem lett rossz. Én magokkal díszítettem, a gyerekek nagyon szerették!

 

 

Lóhere, magokkal megszórva

gluténmentes, tejmentes

 

 

 

Hozzávalók:

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

1 bögre = 225 gramm

2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

Egy tálba beleöntöm a száraz hozzávalókat, arra figyelve, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mert különben nem fog megkelni a tészta. Majd jöhet a meleg (de ne forró) víz és végül az olaj.

 

A hozzávalókat nagyon alaposan össze kell keverni kézi mixer dagasztó spiráljával. Én 10 percig dagasztottam. Letakarva pihentettem, kelesztettem 1 órát.

 

Egyforma méretű darabokra osztottam a tésztát. Gömbölyítettem és pihentettem 10 percet.

 

Vékony körlapokra nyújtottam.

 

Éles késsel negyedekre vágtam. Közben figyeltem, hogy a tészta közepe egyben maradjon. 

 

Majd egy kicsit rövidebb vágással, a tészta közepén csak, úgy, hogy a szélét nem értem el, a negyedeket is megfeleztem.

 

Lekentem olajjal a tetejét és magokkal szórtam meg, illetve   a közepébe magokat nyomtam óvatosan.

 

Sütőpapíros tepsin pihenettem 30 percet.

 

Előmelegített sütőben sütöttem kb. 20 percig, 200 fokon.

 

 

 

Ugye szép lett? No és az íze? Remek!

 

 

 

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket

és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!

Köszönünk mindent!

A közleménybe kérlek írd be, hogy Atinak és Boninak!

Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000

IBAN: HU61-12072521-00699054-00100000
BIC/SWIFT: UBRTHUHB

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

 

 

 

ű

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!