Gluténmentes napló

Gluténmentes, tejmentes, Nutri Free kelt tészta – Boncsi kakaós csigája

Imádjuk a kakaós csigát. Az egész folyamatot, amíg elkészül. Az illatok ilyenkor úgy szállnak a lakásunkban, mintha egy pékségbe tértünk volna be. Csodálatos. A végeredmény pedig egy édes, puha, fantasztikus ízvilágú kakaós csiga. Nem nehéz elkészíteni, a gyerekek is gyakran besegítenek.

 

Ezúttal 3 félét kellett készítenem, ami egyre gyakrabban megesik, hiszen Atinak szigorodott a diétája és nekem már az IR miatt a 160 gramm diétát is tartanom kell, ami teljesen új alapanyagokat jelent. A kislányom pedig nincs oda a szőlőcukros dolgokért, neki nem kell fruktózmentesen ennie, mint Atikának, így neki cukros verzióban sütök. Eritritet és társait nem bírja.

 

Szóval ez most a Boncsikám kakaós csigája, ami “csak” gluténmentes és tejmentes. Hát mit mondjak, egészen könnyű dolga van, annak, aki csak ezt a 2 diétát tartja 🙂 Igazi felüdülés volt nekem ez a sütés 😀

 

 

Boncsi kakaós csigája

gluténmentes

tejmentes

 

 

gluténmentes, tejmentes

 

 

1vbögre = 225 gramm

 

Hozzávalók:

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>>

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

1 zacskó vaníliás cukor

só ízlés szerint

 

 

 

 

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat beleöntöm egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.

 

Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.

 

Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekeverem, dagasztom a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát fogok kapni.

 

A tálban hagyom a tésztát, beolajozott fóliát teszek rá és langyos helyen kelesztem a tésztát, 1 órán át.

 

Vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam. Rizslisztes munkalapon dolgoztam.

 

Lekentem olajjal.

 

Megszórtam kakaópor és cukor keverékével.

 

Feltekertem, 1 ujjnyi vastag szeleteket vágtam bele.

 

Sütőpapíros tepsire helyeztem.

 

Fél órát pihentettem.

 

Lekentem a tetejét rizstej és cukor keverékével.

 

Sütöttem 180 fokon 25 percet.

 

Sütési idő vége előtt 10 perccel ismét átkentem rizstej és cukor keverékével.

 

 

gluténmentes, tejmentes

 

 

 

 

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!