Imádjuk a kakaós csigát. Az egész folyamatot, amíg elkészül. Az illatok ilyenkor úgy szállnak a lakásunkban, mintha egy pékségbe tértünk volna be. Csodálatos. A végeredmény pedig egy édes, puha, fantasztikus ízvilágú kakaós csiga. Nem nehéz elkészíteni, a gyerekek is gyakran besegítenek.
Ezúttal 3 félét kellett készítenem, ami egyre gyakrabban megesik, hiszen Atinak szigorodott a diétája és nekem már az IR miatt a 160 gramm diétát is tartanom kell, ami teljesen új alapanyagokat jelent. A kislányom pedig nincs oda a szőlőcukros dolgokért, neki nem kell fruktózmentesen ennie, mint Atikának, így neki cukros verzióban sütök. Eritritet és társait nem bírja.
Szóval ez most a Boncsikám kakaós csigája, ami “csak” gluténmentes és tejmentes. Hát mit mondjak, egészen könnyű dolga van, annak, aki csak ezt a 2 diétát tartja 🙂 Igazi felüdülés volt nekem ez a sütés 😀
Boncsi kakaós csigája
gluténmentes
tejmentes
1vbögre = 225 gramm
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>>
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
1 zacskó vaníliás cukor
só ízlés szerint
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat beleöntöm egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.
Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.
Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekeverem, dagasztom a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát fogok kapni.
A tálban hagyom a tésztát, beolajozott fóliát teszek rá és langyos helyen kelesztem a tésztát, 1 órán át.
Vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam. Rizslisztes munkalapon dolgoztam.
Lekentem olajjal.
Megszórtam kakaópor és cukor keverékével.
Feltekertem, 1 ujjnyi vastag szeleteket vágtam bele.
Sütőpapíros tepsire helyeztem.
Fél órát pihentettem.
Lekentem a tetejét rizstej és cukor keverékével.
Sütöttem 180 fokon 25 percet.
Sütési idő vége előtt 10 perccel ismét átkentem rizstej és cukor keverékével.
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: