Évek óta nem ettem igazán finom gluténmentes, tejmentes “tejbegrízt”, valahogy sohasem sikerült olyan ízvilágot, állagot összehoznom, ami a régi nem diétás ízekre emlékeztet. Ha pedig állagra eltaláltam, akkor pedig volt egy rossz mellékíze.
Most azonban végre ennek is vége. Rátaláltam ugyanis egy új termékcsaládra és próba szerencse alapon kipróbáltuk. Egy szóval tudom jellemezni: tökéletes. Pont olyan ízű, mint amilyenre emlékeztem a régi időkből. Az állaga lágy, krémes, az íze fantasztikus. Elkészíteni egyszerű, mindössze 2 percbe telik és nem lehet elrontani. Először fahéjas verzióban fogyasztottuk el, olyan ízvilágú finomság, hogy az ember tényleg mind a 10 ujját megnyalja utána 🙂
A termék neve:
Labeta gluténmentes instant pép>>
Itt vásároltam:
Ez egy keverék gluténmentes pép készítéséhez.
Egy adag elkészítéséhez 200 ml tej kell és 6-7 kanál pép a doboz hátulján található egyszerű, érthető leírás szerint.
Mivel mi tejmentes diétán vagyunk, így tej helyett rizstejet használtam és nem 7, hanem csak 6 kanál pépet tettem bele.
A rizstejet lábosba öntöttem, bekapcsoltam a tűzhelyet, beletettem 6 evőkanál pépet és kavargattam, míg el nem kezdett forrni. Ekkor lehúztam a tűzhelyről, átöntöttem egy tálkába és megszórtam fahéjjal illetve eritrittel.
Annyira finom, hogy azóta minden nap ez az uzsonna itthon.
Labeta gluténmentes instant pép>>
Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni, hiszen tényleg 2 perc alatt varázsolhatsz te is pofonegyszerűen igazán finom és laktató ételt a családnak.
Összetevők:
kölespehely, cukor, rizspehely, rizsliszt, kukoricakeményítő, étkezési só
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: