Szinte csak olyan recepttel dolgozom, aminek köszönhetően nem csupán gyorsan és könnyen készíthetek el gluténmentes finomságokat, hanem egyszerre akár többféléhez is tudom használni.
Legutóbb zsemle, kifli és ropi készült egy és ugyanazon recept segítségével!
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
1 bögre = 225 gramm
1 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
1 bögre AnnaPanni kenyérliszt
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
3/4 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálba beleöntöm a száraz hozzávalókat, arra figyelve, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mert különben nem fog megkelni a tészta. Majd jöhet a meleg (de ne forró) víz és végül az olaj.
A hozzávalókat nagyon alaposan össze kell keverni kézi mixer dagasztó spiráljával. Én 10 percig dagasztottam.
Letakarva langyos helyen duplájára kelesztem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek.
Olajos kézzel lecsípek tésztából egy darabot, finoman átgyúrom és rudat sodrok belőle. Ez a ropi.
Olajos kézzel lecsípek tésztából egy darabot, finoman átgyúrom, gömbölyítem, ez a zsemle.
Olajos kézzel lecsípek tésztából egy darabot, finoman átgyúrom, olajos lapon kinyomkodom, kilapítom, eltekerem és kiflit formázok belőle.
Fél órát kelesztem langyos helyen.
160 fokon sütöm 10 percet.
170 fokon 10 percet.
180 fokon 20 percet.
A ropit figyelni kell, mert azt hamarabb vettem ki 5 perccel.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: