Nagyon finom gluténmentes péksüteményt sütöttem. Nagyon puha a belseje, a külseje pedig kellemesen ropogós lett. Egészen egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
1 bögre = 225 gramm
1 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
1 bögre AnnaPanni kenyérliszt
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
3/4 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálba beleöntöm a száraz hozzávalókat, arra figyelve, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mert különben nem fog megkelni a tészta. Majd jöhet a meleg (de ne forró) víz és végül az olaj.
A hozzávalókat nagyon alaposan össze kell keverni kézi mixer dagasztó spiráljával. Én 10 percig dagasztottam.
Letakarva langyos helyen duplájára kelesztem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek.
Olajos kézzel lecsípek tésztából egy darabot, finoman átgyúrom és rudat sodrok belőle.
Ezt ellentétes irányban párszor megcsavarom.
A rúd két végét összecsippentem.
Pihentetem fél órát.
Lekenem felvert tojással.
Megszórom lenmaggal.
Nem előmelegített sütőbe teszem és 170 fokon sütöm 40 percet.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: