Gluténmentes napló

A legfinomabb gluténmentes kenyér receptje

Hozzávalók:

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>Innen: Diszkont Diéta>>

 

 

0, 5 bögre  Schar Mix B

 

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>>Innen: Diszkont Diéta>>

 

3/4 csomag szárított Budafoki élesztő

 

3 evőkanál olaj

 

1 bögre meleg víz

 

só ízlés szerint

 

 

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

 

Elkészítés:

Egy tálba beleöntöm a száraz hozzávalókat, arra figyelve, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mert különben nem fog megkelni a tészta. Majd jöhet a meleg (de ne forró) víz és végül az olaj.

 

A hozzávalókat nagyon alaposan össze kell keverni kézi mixer dagasztó spiráljával. Én 10 percig dagasztottam.

 

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőpapír hosszabbik széleit behajtogattam, mivel nem formában sütöm a kenyeret és nem akarom, hogy szétlapuljon a kenyér.

 

Jó olajos kézzel kiemelem a tésztát a tálból, formázom és óvatosan beleteszem a tepsibe.

 

Vizes késsel 3 helyen bevágom a tetejét.

 

Egy szilikonos formába hideg vizet tettem és a kenyér mellé tettem a tepsibe. Ezzel támasztottam ki a sütőpapírt, amit behajtogattam, mert sehogy sem akart megállni. Így a kenyérkémnek oldalt volt támasztéka és tudtam, így nem fog szétterülni. A másik oldalon a tepsi széle tartotta.

 

 

40 fokos sütőben egy órát kelesztettem, a sütő ajtaját nem nyitottam ki.

 

 

Utána 140 fokon 15 percet sütöttem, ekkor még nőtt egy kicsit a kenyér.

 

 

Ekkor lekentem a tetejét ismét vékonyan, olajjal.

 

 

Majd 220 fokon sütöttem 20 percet. Ekkor kapott a kenyér egy szép külsőt.

 

 

Majd 170 fokon újabb 20 percet sütöttem.

 

 

A sütőben a kelesztésnél, illetve a sütésnél középre tettem a rácsot és rá a tepsit a kenyérrel.

 

 

Amikor láttam, hogy nagyon barnul a teteje, akkor a sütő legalsó részére helyeztem át, hogy ne égjen meg.

 

 

Amikor megsült a kenyér, egy rácsra helyeztem át és megvártam, míg kihűl és csak utána szeleteltem fel, így már nem volt belül ragacsos.

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!