Hozzávalók:
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>Innen: Diszkont Diéta>>
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>>Innen: Diszkont Diéta>>
3/4 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz
só ízlés szerint
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
Elkészítés:
Egy tálba beleöntöm a száraz hozzávalókat, arra figyelve, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mert különben nem fog megkelni a tészta. Majd jöhet a meleg (de ne forró) víz és végül az olaj.
A hozzávalókat nagyon alaposan össze kell keverni kézi mixer dagasztó spiráljával. Én 10 percig dagasztottam.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőpapír hosszabbik széleit behajtogattam, mivel nem formában sütöm a kenyeret és nem akarom, hogy szétlapuljon a kenyér.
Jó olajos kézzel kiemelem a tésztát a tálból, formázom és óvatosan beleteszem a tepsibe.
Vizes késsel 3 helyen bevágom a tetejét.
Egy szilikonos formába hideg vizet tettem és a kenyér mellé tettem a tepsibe. Ezzel támasztottam ki a sütőpapírt, amit behajtogattam, mert sehogy sem akart megállni. Így a kenyérkémnek oldalt volt támasztéka és tudtam, így nem fog szétterülni. A másik oldalon a tepsi széle tartotta.
40 fokos sütőben egy órát kelesztettem, a sütő ajtaját nem nyitottam ki.
Utána 140 fokon 15 percet sütöttem, ekkor még nőtt egy kicsit a kenyér.
Ekkor lekentem a tetejét ismét vékonyan, olajjal.
Majd 220 fokon sütöttem 20 percet. Ekkor kapott a kenyér egy szép külsőt.
Majd 170 fokon újabb 20 percet sütöttem.
A sütőben a kelesztésnél, illetve a sütésnél középre tettem a rácsot és rá a tepsit a kenyérrel.
Amikor láttam, hogy nagyon barnul a teteje, akkor a sütő legalsó részére helyeztem át, hogy ne égjen meg.
Amikor megsült a kenyér, egy rácsra helyeztem át és megvártam, míg kihűl és csak utána szeleteltem fel, így már nem volt belül ragacsos.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: