Gluténmentes napló

Gluténmentes, tejmentes, fruktózmentes hamis palacsinta – nem ragad, nem tapad, nem ég oda

 

Hozzávalók:

4 tojás

fél bögre (100 ml) AnnaPanni kenyérliszt>>  Innen: Diszkont Diéta>>

fél bögre (100 ml) Emese kenyérpor>>Innen: Diszkont Diéta>>

4 evőkanál fruktózmentes és gm, tm rizsszirup

2 evőkanál szőlőcukor

1 evőkanál Cornito burgonyapehely

1/2 evőkanál olaj

csipetnyi Budafoki szárított élesztő

3 evőkanál langyos víz

 

Töltelék.: fahéj és szőlőcukor, kis rizssziruppal meglocsolva

 

 

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Elkészítés:

Egy villa segítségével alaposan kikeverjük a tésztát. Olyan lesz, mint egy sűrű galuskatészta.

 

Egy palacsintasütőt kikenek olajjal, bekapcsolom a  tűzhelyet, közepes lángra teszem és ráteszem a palacsintasütőt.

 

Mikor jól átmelegedett, leveszem és a villa segítségével belecsurgatok a palacsintasütőbe, a közepére tésztát és gyorsan a villa segítségével szépen szétterítem, a szélei felé. Így lesz kör alakú.

 

Fontos, hogy csak ezután teszem a tűzhelyre vissza.

 

Közepes lángon kisütöm az egyik felét – nagyon hamar megvan – majd megfordítom, egy keverőlapát segítségével. A szélénél kicsit meglazítom és ekkor simán alá tudok nyúlni a keverőlapát segítségével és könnyedén meg tudom fordítani.

 

A másik oldalát is kisütöm – ez is hamar megvan – és a lényeg: AZONNAL ráteszem a fahéjat, szőlőcukrot, rizsszirupot és feltekerem.

 

Ha ez kész, utána sütöm a következőt, ugyanígy.

 

Tehát süt, töltelék rá, teker. Süt, töltelék rá,  teker.

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!