Hozzávalók:
4 tojás
fél bögre (100 ml) AnnaPanni kenyérliszt>> Innen: Diszkont Diéta>>
fél bögre (100 ml) Emese kenyérpor>>Innen: Diszkont Diéta>>
4 evőkanál fruktózmentes és gm, tm rizsszirup
2 evőkanál szőlőcukor
1 evőkanál Cornito burgonyapehely
1/2 evőkanál olaj
csipetnyi Budafoki szárított élesztő
3 evőkanál langyos víz
Töltelék.: fahéj és szőlőcukor, kis rizssziruppal meglocsolva
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
Elkészítés:
Egy villa segítségével alaposan kikeverjük a tésztát. Olyan lesz, mint egy sűrű galuskatészta.
Egy palacsintasütőt kikenek olajjal, bekapcsolom a tűzhelyet, közepes lángra teszem és ráteszem a palacsintasütőt.
Mikor jól átmelegedett, leveszem és a villa segítségével belecsurgatok a palacsintasütőbe, a közepére tésztát és gyorsan a villa segítségével szépen szétterítem, a szélei felé. Így lesz kör alakú.
Fontos, hogy csak ezután teszem a tűzhelyre vissza.
Közepes lángon kisütöm az egyik felét – nagyon hamar megvan – majd megfordítom, egy keverőlapát segítségével. A szélénél kicsit meglazítom és ekkor simán alá tudok nyúlni a keverőlapát segítségével és könnyedén meg tudom fordítani.
A másik oldalát is kisütöm – ez is hamar megvan – és a lényeg: AZONNAL ráteszem a fahéjat, szőlőcukrot, rizsszirupot és feltekerem.
Ha ez kész, utána sütöm a következőt, ugyanígy.
Tehát süt, töltelék rá, teker. Süt, töltelék rá, teker.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: