Az egyik főzőműsorban láttam egy olyan technikát, melynek segítségével a leveles tésztához hasonló állagot lehet kapni, de az elkészítés nem olyan hosszadalmas és nem is macerás. Kolbászos verzióban próbáltam ki.
Hajtogatott kolbászos lepény – Hamis leveles tésztából
Hozzávalók:
1 bögre = 225 gramm
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> – Innen: Diszkont Diéta
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>>- Innen: Diszkont Diéta
3/4 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Elkészítés:
Kézi mixerrel kikeverem a tésztát, kb. 10 perc.
Rizslisztes lapra borítom.
Kolbászt apró darabokra vágok.
Vékonyra nyújtom a tésztát.
Beleszórok pár darab kolbászt.
Félbehajtom, majd megint félbe és megint.
Majd szórok rá megint kevés kolbászt és az ujjaimmal belenyomkodom alaposan. Hajtogatás következik, rá kolbász, majd megint nyomkodom bele az ujjaimmal.
Ezt kb. 3-szor megismétlem.
Végül téglalap alakúra nyomkodom a tésztát, kb. 1-2 ujjnyi vastag legyen, téglalapokat vágok bele.
Sütőpapíros tepsire teszem.
Kelesztem fél órát.
160 fokos sütőben sütöm 20 percet.
180 fokon 10 percet.
Szép réteges, finom, ízletes, puha finomságot kapunk.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: