Gluténmentes napló

Hajtogatott kolbászos lepény – Hamis leveles tésztából

Az egyik főzőműsorban láttam egy olyan technikát, melynek segítségével a leveles tésztához hasonló állagot lehet kapni, de az elkészítés nem olyan hosszadalmas és nem is macerás. Kolbászos verzióban próbáltam ki.

 

 

 

Hajtogatott kolbászos lepény – Hamis leveles tésztából

 

Hozzávalók:

1 bögre = 225 gramm

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> – Innen: Diszkont Diéta

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>>- Innen: Diszkont Diéta

3/4 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

Kézi mixerrel kikeverem a tésztát, kb. 10 perc.

Rizslisztes lapra borítom.

Kolbászt apró darabokra vágok.

Vékonyra nyújtom a tésztát.

Beleszórok pár darab kolbászt.

Félbehajtom, majd megint félbe és megint.

Majd szórok rá megint kevés kolbászt és az ujjaimmal belenyomkodom alaposan. Hajtogatás következik, rá kolbász, majd megint nyomkodom bele az ujjaimmal.

Ezt kb. 3-szor megismétlem.

Végül téglalap alakúra nyomkodom a tésztát, kb. 1-2 ujjnyi vastag legyen, téglalapokat vágok bele. 

Sütőpapíros tepsire teszem.

Kelesztem fél órát.

160 fokos sütőben sütöm 20 percet.

180 fokon 10 percet.

Szép réteges, finom, ízletes, puha finomságot kapunk.

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!