Gluténmentes napló

Fahéjas csiga – illatos, puha finomság

Szigorodott a diétánk, nem kicsit. Így egy olyan gm lisztkeveréket kell használnom, amiből korábban nem nagyon sikerült ehetőt gyártanom… Szép lassan azonban összeszoktunk, megtanultam hogyan működik és mit igényel az a fajta sütés, ami ennyire “sokmindenmentes…”

 

Sok-sok kudarc után végre egy igazán finom, puha fahéjas csigát készítenem, amely tényleg “soksoksokmindenmentes”.

 

Egészen pontosan:

gluténmentes

tejmentes

szójamentes

lupinmentes

fruktózmentes

 

 

 

 

 

Fahéjas csiga

 

Hozzávalók:

6 dl AnnaPanni kenyérliszt>> – Innen: Diszkont Diéta

2 dl Nagykun rizsliszt

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>> – Innen: Diszkont Diéta>>

2 dl szőlőcukor

2 dl rizsszirup

2 tojás

2 evőkanál LIGA

egy evőkanál házi zsír

4 dl rizstej (cukormentes), én ezt használtam: The Bridge>> – Innen: Diszkont Diéta>>

1 zacskó szárított Budafoki élesztő

 

  • fahéj+szőlőcukor+rizsszirup

 

 

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

 

Elkészítés:

Mindent egy mély tálba öntök és alaposan kikeverem a tésztát, kézi mixerrel. Fontos, hogy legalább 10 percig dagasszam a tésztát.

Rizslisztes lapon, rizslisztes nyújtófa segítségével ujjnyi vastag téglalapra nyújtom a tésztát. 

Megszórom fahéjjal, szőlőcukorral és rizsszirupot öntök rá.

Felcsavarom, mint egy bejglit.

Ujjnyi vastag szeleteket vágok bele.

Sütőpapíros tepsire helyezem.

Kelesztem fél órát.

Lekenem rizstej és szőlőcukor keverékével.

180 fokon 40 percig sütöm.

Sütési idő vége előtt 10 perccel ismét lekenem rizstej és szőlőcukor keverékével.

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!