Szigorodott a diétánk, nem kicsit. Így egy olyan gm lisztkeveréket kell használnom, amiből korábban nem nagyon sikerült ehetőt gyártanom… Szép lassan azonban összeszoktunk, megtanultam hogyan működik és mit igényel az a fajta sütés, ami ennyire “sokmindenmentes…”
Sok-sok kudarc után végre egy igazán finom, puha fahéjas csigát készítenem, amely tényleg “soksoksokmindenmentes”.
Egészen pontosan:
gluténmentes
tejmentes
szójamentes
lupinmentes
fruktózmentes
Fahéjas csiga
Hozzávalók:
6 dl AnnaPanni kenyérliszt>> – Innen: Diszkont Diéta
2 dl Nagykun rizsliszt
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>> – Innen: Diszkont Diéta>>
2 dl szőlőcukor
2 dl rizsszirup
2 tojás
2 evőkanál LIGA
egy evőkanál házi zsír
4 dl rizstej (cukormentes), én ezt használtam: The Bridge>> – Innen: Diszkont Diéta>>
1 zacskó szárított Budafoki élesztő
-
fahéj+szőlőcukor+rizsszirup
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
Elkészítés:
Mindent egy mély tálba öntök és alaposan kikeverem a tésztát, kézi mixerrel. Fontos, hogy legalább 10 percig dagasszam a tésztát.
Rizslisztes lapon, rizslisztes nyújtófa segítségével ujjnyi vastag téglalapra nyújtom a tésztát.
Megszórom fahéjjal, szőlőcukorral és rizsszirupot öntök rá.
Felcsavarom, mint egy bejglit.
Ujjnyi vastag szeleteket vágok bele.
Sütőpapíros tepsire helyezem.
Kelesztem fél órát.
Lekenem rizstej és szőlőcukor keverékével.
180 fokon 40 percig sütöm.
Sütési idő vége előtt 10 perccel ismét lekenem rizstej és szőlőcukor keverékével.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: