Mivel nagyon szigorodott Atikám étrendje, így a fruktózmentes diéta már merül ki annyiban, hogy korlátozni kell a zöldség és gyümölcs fogyasztását, hanem minden olyan terméket, alapanyagot ki kellett iktatnunk, amiben az összetevők között cukor van.
Ez nagyon megnehezítette az elmúlt heteinket, hiszen a korábban használt és imádott kis gm lisztkeverékeinkből már nem süthetek neki. Az sem jó ha valamiben magas a rosttartalom, így jóformán mindegyik lisztkeverék kiesett.
Sok-sok próbálkozás után végre sikerült egy igazán jó állagú, finomságot készítenem:
Virslis péksütemény
gluténmentes, tejmentes, szójamentes, lupinmentes, fruktózmentes
Hozzávalók:
Itt vásárolok: http://diszkontdieta.hu/
6 dl AnnaPanni kenyérliszt>> Innen: http://diszkontdieta.hu/
6 dl langyos víz
2 dl langyos rizstej>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
1 zacskó szárított élesztő
4 evőkanál burgonyapehely>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
3 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
Mindent beleteszek egy mély tálba és kézi mixer dagasztó spiráljával legalább 10 percig dagasztom a tésztát. Nem sajnálom rá az időt!
Letakarom és 30 percet pihentetem a tésztát.
Rizsliszttel beszórom a gyúródeszkát, átgyúrom a tésztát, lecsípek egy darabot a tésztából.
Vékonyra kinyújtom. Téglalap alakra. Széleit bevagdosom.
Középre virslit teszek.
Ráhajtom a széleket, szépen becsomagolom a virslit.
Pihentetem fél órát a langyos sütőben.
Finoman lekenem olajjal a tetejét.
160 fokon sütöm 30 percet.
180 fokon 10 percet.
A vége előtt 5 perccel vízzel átkenem a tetejét.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kommentek