Ez az egyik kedvenc kenyér receptem, amikor kisül, nem tudjuk megállni, hogy ne eszegessünk belőle, olyan finom. Fantasztikus illata van a lakásnak miközben sül, teljesen mint egy pékségben. Szívmelengető érzés, hogy ezt is meg tudjuk oldani gluténmentesen, tejmentesen.
Nutri Free gluténmentes, tejmentes ropogós kérgű, belül puha kenyér
gluténmentes, tejmentes, lupinmentes
Hozzávalók:
Itt vásárolok: http://diszkontdieta.hu/
Hozzávalók:
1 bögre 2 dl
2 bögre Nutri Free Mix Per Pane>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
3/4 bögre langyos víz
1/4 bögre langyos rizstej>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
1 zacskó szárított élesztő
4 evőkanál burgonyapehely>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
3 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
Mindent beleteszek egy mély tálba és kézi mixer dagasztó spiráljával legalább 10 percig dagasztom a tésztát.
Letakarom és 30 percet pihentetem a tésztát.
Nagyon alaposan beolajozott kézzel óvatosan átgyúrom a tésztát, majd átemelem egy tepsire. (vagy ha van, akkor formába, vagy jénaiba)
Bevagdosom éles késsel 3 helyen, majd pihentetem fél órát a langyos sütőben.
Finoman lekenem olajjal a tetejét.
160 fokon sütöm 30 percet.
180 fokon 15 percet.
A vége előtt 5 perccel vízzel átkenem a tetejét.
Ha kihűlt, akkor szeletelhető.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: