Ez az a kenyér, amiről a nem gluténérzékeny ismerőseim nem akarták elhinni, hogy gluténmentes és nem a megszokott búzás, amit mindig vesznek-esznek.
Annyira hasonlít az íze, de megkockáztatom, ez még jobb is.
Kívül kellemesen ropogós, belül bársonyosan puha. Csodálatos az íze, az illata.
Nem lehet abbahagyni.
Hozzávalók:
1 bögre 2 dl
2 bögre Nutri Free Mix Per Pane>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
3/4 bögre langyos víz
1/4 bögre langyos rizstej>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
1 zacskó szárított élesztő
4 evőkanál burgonyapehely>>Innen: http://diszkontdieta.hu/
3 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
Mindent beleteszek egy mély tálba és kézi mixer dagasztó spiráljával legalább 10 percig dagasztom a tésztát.
Letakarom és 30 percet pihentetem a tésztát.
Nagyon alaposan beolajozott kézzel óvatosan átgyúrom a tésztát, majd átemelem egy tepsire. (vagy ha van, akkor formába, vagy jénaiba)
Bevagdosom éles késsel 3 helyen, majd pihentetem fél órát a langyos sütőben.
Finoman lekenem olajjal a tetejét.
160 fokon sütöm 30 percet.
180 fokon 15 percet.
A vége előtt 5 perccel vízzel átkenem a tetejét.
Ha kihűlt, akkor szeletelhető.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: