Gluténmentes napló

Kívül ropogós, belül pihe-puha Nutri Free kenyér

Ez az a kenyér, amiről a nem gluténérzékeny ismerőseim nem akarták elhinni, hogy gluténmentes és nem a megszokott búzás, amit mindig vesznek-esznek.

Annyira hasonlít az íze, de megkockáztatom, ez még jobb is.

Kívül kellemesen ropogós, belül bársonyosan puha. Csodálatos az íze, az illata.

Nem lehet abbahagyni.

 

Hozzávalók:

1 bögre 2 dl

 

2 bögre Nutri Free Mix Per Pane>>Innen: http://diszkontdieta.hu/

 

3/4 bögre langyos víz

 

1/4 bögre langyos rizstej>>Innen: http://diszkontdieta.hu/

 

1 zacskó szárított élesztő

 

4 evőkanál burgonyapehely>>Innen: http://diszkontdieta.hu/

 

3 evőkanál olaj

 

 

Elkészítés:

Mindent beleteszek egy mély tálba és kézi mixer dagasztó spiráljával legalább 10 percig dagasztom a tésztát.

 

Letakarom és 30 percet pihentetem a tésztát.

 

Nagyon alaposan beolajozott kézzel óvatosan átgyúrom a tésztát, majd átemelem egy tepsire. (vagy ha van, akkor formába, vagy jénaiba)

 

Bevagdosom éles késsel 3 helyen, majd pihentetem fél órát a langyos sütőben.

 

Finoman lekenem olajjal a tetejét.

 

160 fokon sütöm 30 percet.

 

180 fokon 15 percet.

 

A vége előtt 5 perccel vízzel átkenem a tetejét.

 

Ha kihűlt, akkor szeletelhető.

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!