Gluténmentes napló

Virslis, sokmagvas, “sajtos” lángos

Egy kicsit felturbóztam a lángos receptemet és így született meg a virslis lángos, amit nagyon sűrűn elkészítek. Szuper megoldás reggelire, vacsira, vagy akár egy kiadósabb leves után második fogásként.

 

 

 

 

Virslis lángos

gluténmentes

tejmentes

laktózmentes

fruktózszegény

 

 

 

Hozzávalók:

 

fél adag Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz

 

3 evőkanál ToTu extra krém (azaz tojásfehérje túró, tejföl helyett)

 

2 evőkanál Nutri Free Mix Per Pane

 

 

karikákra vágott garantáltan gluténmentes, tejmentes virsli

 

szezámmag, lenmag, napraforgómag (Figyelj a vásárlásnál, hogy biztosan gluténmentes legyen a termék!)

 

2 evőkanál reszelt Violife sajthelyettesítő,mozzarellás olvadós

 

 

Elkészítés:

 

  1. Száraz hozzávalókat beleöntöd egy tálba.
  2. Jöhet a többi hozzávaló, kivéve a virsli, a magok és a sajthelyettesítő.
  3. Kézi mixer dagasztó spirálja segítségével 7-8 percig dagasztod a tésztát.
  4. Előkeleszted, olajos alufóliával letakarva, langyos helyen, 1 órán át.
  5. Ekkor teszed bele a karikákra vágott virslit és a magokat, a sajthelyettesítőt, majd óvatosan átgyúrod és kis gombócokat tépsz a tésztából.
  6. Kilapítod a beolajozott tenyereddel tetszőleges vastagságúra, majd beolajozott lapon még keleszted 15 percet.
  7. Forró olajban kisütöd mindkét oldalát.

 

Itt vásároltam: http://diszkontdieta.hu/

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!