Egy kicsit felturbóztam a lángos receptemet és így született meg a virslis lángos, amit nagyon sűrűn elkészítek. Szuper megoldás reggelire, vacsira, vagy akár egy kiadósabb leves után második fogásként.
Virslis lángos
gluténmentes
tejmentes
laktózmentes
fruktózszegény
Hozzávalók:
fél adag Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz
3 evőkanál ToTu extra krém (azaz tojásfehérje túró, tejföl helyett)
2 evőkanál Nutri Free Mix Per Pane
karikákra vágott garantáltan gluténmentes, tejmentes virsli
szezámmag, lenmag, napraforgómag (Figyelj a vásárlásnál, hogy biztosan gluténmentes legyen a termék!)
2 evőkanál reszelt Violife sajthelyettesítő,mozzarellás olvadós
Elkészítés:
- Száraz hozzávalókat beleöntöd egy tálba.
- Jöhet a többi hozzávaló, kivéve a virsli, a magok és a sajthelyettesítő.
- Kézi mixer dagasztó spirálja segítségével 7-8 percig dagasztod a tésztát.
- Előkeleszted, olajos alufóliával letakarva, langyos helyen, 1 órán át.
- Ekkor teszed bele a karikákra vágott virslit és a magokat, a sajthelyettesítőt, majd óvatosan átgyúrod és kis gombócokat tépsz a tésztából.
- Kilapítod a beolajozott tenyereddel tetszőleges vastagságúra, majd beolajozott lapon még keleszted 15 percet.
- Forró olajban kisütöd mindkét oldalát.
Itt vásároltam: http://diszkontdieta.hu/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: