Gluténmentes napló

Házi édes, mazsolás zsemle, gluténmentesen, tejmentesen

Ezer meg ezer módon el lehet készíteni a zsemlét, sokszor hoztam nektek receptet, fotót, élménybeszámolót erről.         Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Most azonban mutatok egy olyan finomságot, amit először, még évekkel ezelőtt, a diétás életünk legelején készítettem el.       Csodásan édes, puha zsemle, mazsolával megbolondítva. Annyi,… Tovább »

Csodás, finom, puha, elronthatatlan házi zsemle

Olyan csodás, olyan finom, olyan puha…. hogy mi mindig így készítjük a zsemlét!   A Nutri Free  zsemle elronthatatlan!!!   Az alapreceptből készült – lásd ITT – , de nem kevertem a glutenmentes liszteket, csak a Nutrifree Mix Per Pane-t használtam!     http://diszkontdieta.hu: 1 263 Ft/db!!!     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz… Tovább »

Mini bucik, gyorsan, egyszerűen

Az alapreceptből ezúttal mini bucikat sütöttem, tetejükre magvak kerültek és az egyszerűség kedvéért szilikon muffin formában sütöttem ki.     Gyönyörű kis formás bucik születtek. Az illatuk olyan, mintha egy pékségbe tértem volna be. Az íze pedig elképesztően jó.     Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept.   Én már csak a Nutri Free Mix Per Pane-t… Tovább »

Maci szendvics – a gyerekek legújabb kedvence

Imádom az alapreceptet, mert könnyű elkészíteni nem kell sok hozzávaló, megjegyezhető bármit elkészíthetek belőle a variációk száma végtelen elronthatatlan bögrés recept, ami leegyszerűsít mindent, nem kell méricskélni, kiszámolgatni és azon izgulni, hogy el fogod rontani     Ezúttal szilikon macis muffin formában  – ezt szoktam a Dörmi maci készítéséhez is használni, részletek itt>> – született… Tovább »

1 recept – 4 gluténmentes kelt tészta

A hajnali sütögetés során azt szeretem, ha valami extra könnyen és gyorsan készíthető el:  nem kell agyalnom a hozzávalókon, sem az elkészítés módján, különösen igaz ez péntekenként, amikor hajnali fél 5-kor már alig bírok kimászni az ágyból. Mindig hajnalban sütöm a gyerekeknek az aznapi finomságokat, amit visznek oviba, iskolába.   Megmutatom nektek az egyik kedvencemet,… Tovább »

Sokmagvas puha zsemle – ropogós héjjal

Az alapreceptből (Kattints ide a receptért!) könnyű dolgozni, mert nem kell azon agyalni mi is kell épp az adott recepthez és azon sem kell idegeskedni, vajon hogyan is kel elkészíteni az adott finomságot.   Sokféle péksüteményt, kelt tésztát el tudsz belőle készíteni, változatosan.   Legutóbb olyan sokmagvas zsemléket sütöttem belőle, mely belül finom puha, kívül… Tovább »

1 bögrés recept – kétféle finomság

Sokan kértétek tőlem, hogy mutassam meg a a kedvenc zsemlémet, milyen is belülről… Minden kenyérféle, kifli, zsemle, bagett egy recept alapján készül itthon.   Bögrés recept, tehát könnyű elkészíteni.   1 bögre =200 ml   A kedvenc receptem alapján sütöttem tehát – recept itt olvasható -, a recepten annyit változtattam csupán, hogy Nutri Free Mix… Tovább »

Félbarna zsemle másképp – puha belső, ropogós külső

Nagyon szeretek kész gluténmentes lisztkeverékkel dolgozni, de jó érzés kísérletezgetni is. Kipróbáltam mi történik ha többféle liszttel dolgozom egyszerre. A végeredmény fantasztikus.       Félbarna zsemle   Hozzávalók: 1 bögre = 2 dl   1 bögre Nutri Free Mix Per Pane – Itt akciós az ára 1 evőkanál burgonyapehely 1/4 bögre barna rizsliszt 1/4… Tovább »

7 + 1 ok, amiért érdemes otthon sütni

Azt vallom, hogy a házilag elkészített ételek, péksütemények, sütik a legfinomabbak. Ennek főleg azóta van nagy jelentősége és értéke, mióta diétázunk és ezáltal sok-sok mindenre és sok-sok mindennel vigyáznunk kell.   Atikám történetét itt olvashatjátok el!   Gluténmentesen étkezni és élni nem könnyű, de ha a címkéken még a tejmentességet, szójamentességet és lupinmentességet is figyelni… Tovább »

1 kelt tészta, 10 variáció a formázásra

Az alaprecept segítségével nem kell agyalnom hogy vajon milyen összetevőket kell használnom és azon sem kell aggódnom, hogy vajon a 22 dkg az 22-e? Ez ugyanis bögrés recept és csak pár hozzávaló szükséges hozzá. Konkrétan gluténmentes liszt, burgonyapehely, só szárított élesztő, olaj és langyos víz.     A pontos hozzávalókat itt olvashatod el: Alaprecept –… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!