Gluténmentes napló

Így készíthetsz Dörmi macit házilag

Igazán egyszerűen el lehet készíteni a Dörmi macit, gluténmentesen, tejmentesen is. Jobb, mint a bolti és ezt nemcsak én állítom, hanem a gyermekeim is.     Ezúttal kakaós-vaníliás réteget kapott a  házi Dörmi maci, középre pedig csokit rejtettem.     A régi, jól bevált receptemet használtam, 2 dolgon változtattam csupán:  – Nutri Free mix per… Tovább »

Szalámival töltött szendvicskenyér – házi leveles tésztából

Eddig akárhányszor is próbálkoztam a leveles tészta készítésével, sosem éreztem semmi különlegeset benne, nemhogy rétegeket.     A napokban láttam egy főzőműsorban azt, hogy milyen gyorsan és egyszerűen is el lehet készíteni, így muszáj volt újra nekiugranom. Egy receptet gluténmentesre, tejmentesre alakítani nem nehéz, így ez a része nem is igazán érdekelt. A formázás viszont… Tovább »

Házi édes, mazsolás zsemle, gluténmentesen, tejmentesen

Ezer meg ezer módon el lehet készíteni a zsemlét, sokszor hoztam nektek receptet, fotót, élménybeszámolót erről.         Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Most azonban mutatok egy olyan finomságot, amit először, még évekkel ezelőtt, a diétás életünk legelején készítettem el.       Csodásan édes, puha zsemle, mazsolával megbolondítva. Annyi,… Tovább »

Csodás, finom, puha, elronthatatlan házi zsemle

Olyan csodás, olyan finom, olyan puha…. hogy mi mindig így készítjük a zsemlét!   A Nutri Free  zsemle elronthatatlan!!!   Az alapreceptből készült – lásd ITT – , de nem kevertem a glutenmentes liszteket, csak a Nutrifree Mix Per Pane-t használtam!     http://diszkontdieta.hu: 1 263 Ft/db!!!     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz… Tovább »

Sokmagvas rudak villámgyorsan

Finom sokmagvas rudakat sütöttem uzsonnára a gyerekeknek, gyorsan, egyszerűen.     Az alapreceptből készült, pár változtatással: – csak Nutrifree Mix Per Pane-t használtam – itt akciós – 1 tojássárgája került bele – élesztő helyett fél csomag sütőpor – olaj helyett Liga – víz helyett rizstej, fele mennyiség   Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz  … Tovább »

Facebook játék 1500 forintos vásárlási utalványért

Remek játékot hirdetett a Madame Loulou webáruház. Hozz egy ismerőst és cserébe megajándékoznak titeket egy 1.500 Ft-os vásárlási utalvánnyal!   Nincs más tennivaló tehát, mint a játékról szóló Faceboook bejegyzésük alá írni egy kommentet:  egy ismerősödet meg kell kérni, hogy lájkolja az oldalt.   Cserébe pedig te is és az ismerősöd is kaptok 1-1 kupont,… Tovább »

Virslis rózsa

Találtam egy klassz videót a Facebookon – lásd ITT – , amelyben a kelt tészta különböző formázási technikáit mutatják be. Egészen fantasztikus, többször is megnéztem és elhatároztam, hogy mindet ki fogom próbálni. A gyerekek kérésére először rózsát készítettem, de én virslit tettem a közepébe.     Az alapreceptem alapján készítettem el a kelt tésztát, Nutri… Tovább »

Csokis keksz 3 összetevőből

Nagyon szeretjük a kekszeket. Legyen akár édes, akár sós. De a legnagyobb kedvencünk az, amiben csoki is van. A gyors és egyszerű receptek híve vagyok, nincs túl sok időm szöszmötölni a konyhában, viszont napi szinten kell sütni ahhoz, hogy enni tudjunk a diétánk miatt.    Az amerikai csokis keksz elkészítésének egyik klassz módját mutatom most… Tovább »

Top 3 gluténmentes farsangi fánk – recepttel

Itt a farsangi szezon. Farsang pedig nincs fánk nélkül. Így van ez a diétás életünkben is. Itthon is eszegetjük, de az iskolai, ovis buliba is visznek a gyerekek minden évben.   Most már rutinosabb vagyok és egyszerre egy nagyobb adagot gyúrok be és szaggatok ki, ami megy a mélyhűtőbe. Így reggel csak kiveszem, majd fél… Tovább »

Mi kell egy jó gluténmentes pizzához?

Február 9: nemzetközi pizza nap     Ez az az étel, amit a világ minden táján imádnak, számtalan feltéttel, variációban, ízvilágban lehet enni és ami a legjobb: gluténmentesen is el tudod készíteni, így ha glutenérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a világ legfinomabb ételéről.         Az első és legfontosabb dolog, amit be… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!