Gluténmentes napló

Csodás, finom, puha, elronthatatlan házi zsemle

Olyan csodás, olyan finom, olyan puha…. hogy mi mindig így készítjük a zsemlét!   A Nutri Free  zsemle elronthatatlan!!!   Az alapreceptből készült – lásd ITT – , de nem kevertem a glutenmentes liszteket, csak a Nutrifree Mix Per Pane-t használtam!     http://diszkontdieta.hu: 1 263 Ft/db!!!     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz… Tovább »

A lisztérzékenység majdnem megölte a kisfiamat…

November eleje…   Pont három éve, hogy egy hosszú küzdelem vette kezdetét, nagyon kemény mélypontokkal, aggódással, tehetetlenséggel, fájdalmakkal, brutális fájdalmakkal…   Amit Atikám kibírt, az szerintem példaértékű minden ember számára…   Egy hajszálon múlt az élete, de nem adta fel…       Mindennek 3 éve… Most 5 éves…     Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, lupinmentes… Tovább »

1 recept – 3 édes gluténmentes kelt tészta

Minden hónapban egyszer sütisarok van a kislányom iskolájában, ilyenkor a felsősök otthon készített finomságokat árulnak aprópénzért, ezzel növelik az osztálypénzt. A kislányom a gluténmentes, tejmentes diétája miatt semmit nem ehet, nem vehet a sütisarokban. De  nincs elkeseredve, nem marad szomorkodva az osztályában, hogy ő süti nélkül maradt, hiszen aznap neki is édes ízekkel készültem hajnalban…. Tovább »

Illatos, puha kókuszos-fahéjas kalács

Nagyon szeretjük a kelt, belül foszlós, édes tésztákat. A kalácsnak millió változata létezik, bárki elkészítheti kedve és ízlése szerint. Variálhatod az ízét és a külsejét is, így sosem lehet megunni.   A kedvenc kalács receptemet felhasználva ezúttal kókuszos-fahéjas változatban készítettem el. A két íz remekül kiegészíti egymást, varázslatos egységet alkotva.       A recepten… Tovább »

Gluténmentesen az oviban – 11 hasznos tipp a diétahiba elkerülésére

Atikám hamarosan kezdi az ovit. Tavaly már megpróbáltuk, de sajnos orvosi javaslatra abba kellett hagynunk. Akkor is és most is, még az óvodakezdés előtt felkerestem a vezetőt és az óvó néniket és felkészítettem őket arra, mi mindenre is kell figyelni a gluténmentes diéta során.   Tavaly így kezdtük az ovit…   Attilának a gluténmentes mellett… Tovább »

Ropogós kérgű, belül puha, illatos házi bagett

Napok óta Szafi Free lázban égek, imádom ezt a lisztet, mert azon túl, hogy gluténmentes, tejmentes, szójamentes, például még élesztő sincs benne… Olyan jól sikerült a Szafi Free zsemle, hogy nekiálltam kísérletezni: vajon ebből a receptből mi minden készülhet még.   Ropogós kérgű, belül puha, illatos házi zsemle     A következő napokban megosztom veletek… Tovább »

Hamis mini kürtőskalács – gyorsan, egyszerűen elkészítve

Annyira szépre sikeredett nemrég a hot-dog tekercsünk – recept ide kattintva olvasható – , hogy arra gondoltam biztosan működik édes verzióban is ez a tészta.   A recepten nem sokat variáltam, csak átformáltam édesre. Hamis mini kürtőskalácsnak neveztem el és hogy miért hamis? Mert az igazi kürtőskalácsot faszén fölött forgatva kellene elkészíteni, nekem erre nincs… Tovább »

Pogácsa muffin – bögrés recept

Ha pogácsát szeretnél készíteni, de  nincs kedved szórakozni a kelt tésztával, se időd, se energiád gyúrogatni, nyújtogatni, szaggatni a tésztát, akkor mutatunk egy szuper megoldást.     Pogácsa muffinnak neveztük el.       Hozzávalók: 1 bögre = 2 dl   2 bögre Nutri Free mix Per Pane  – itt vásároltam akciós áron! Kattints ide!… Tovább »

Áfonyás-csokis muffin – villámgyorsan, egyszerűen

Nagy áfonya rajongók vagyunk, de még sosem készítettem áfonyás süteményt. Most, hogy van már jól bevált muffin receptem – lásd ide kattintva –  arra gondoltam, hogy azt felhasználva áfonyás verzióban fogom elkészíteni ezt a remek süteményt.     Hozzávalók: 1 bögre =2 dl   gluténmentes, tejmentes recept     1, 5 bögre Nutri Free Mix… Tovább »

Hot-dog tekercs – Elképesztően szép forma!

Újítottunk egy nagyot és feldobtuk az imádott hot-dogot. Teljesen új külsőt kapott, de az íze, az ugyanolyan fenséges, mint mindig.     A gyerekekkel elneveztük hot-dog tekercsnek…   Az egyik boltban bukkantam rá egy sajtroló készítő formára, ezt használtam a készítés során. Ezek ilyen kis rudacskák, amire fel lehet tekerni a tésztát.     A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!