Gluténmentes napló

Tepsis (rizs)tejes kalács

Egy remek sütire bukkantam az egyik receptes újságban. A ReceptÖzön 2013 júliusi számában található Tepsis tejes kalács receptet alakítottam át gluténmentesre, tejmentesre.   Rögtön két dolgot szúrtam el:     elnéztem az időt, ezért a tésztának nem volt elég ideje pihenni: miután összeállítottam, már toltam is a sütőbe, hogy elkészüljön, mire indulni kell a gyerekekkel… Tovább »

Illatos, puha kókuszos-fahéjas kalács

Nagyon szeretjük a kelt, belül foszlós, édes tésztákat. A kalácsnak millió változata létezik, bárki elkészítheti kedve és ízlése szerint. Variálhatod az ízét és a külsejét is, így sosem lehet megunni.   A kedvenc kalács receptemet felhasználva ezúttal kókuszos-fahéjas változatban készítettem el. A két íz remekül kiegészíti egymást, varázslatos egységet alkotva.       A recepten… Tovább »

Elképesztően finom csokis sütemény – kellemesen ropogós, édes, illatos

Mostanában nem tudok leállni, folyton variálok  a péksütik külsejével… 🙂 Ehhez rengeteg ötletek kapok a lakóhelyemen található pékségekben, mindig megnézem milyen péksütiket pakolnak ki, sokszor le is fotózok 1-1 szép külsejű kelt tésztát, amit aztán itthon én is elkészítek mentes verzióban. Továbbá rengeteg receptes könyvecském, újságom van itthon, némelyik egész régi. Ezekben is szuper fotókon… Tovább »

Kakaós-vaníliás kalács – csodálatos külső, mennyei íz

Kaptam egy szilikon kalács formát, amire már régóta vágytam. Nem is mertem remélni, hogy máris az első alkalommal ilyen csodálatos süteményt tudok a segítségével készíteni.     Kakaós-vaníliás kalács Gluténmentes, tejmentes recept     Hozzávalók: 3 bögre Nutri Free Mix Per Pane – !!! 1299 !!! Ft/kg Akció ITT!!! 1 bögre Eritrit 2 tojás sárgája… Tovább »

Virslivel töltött metélőhagymás mini buci

Hozzávalók: 1 bögre Nutri Free Mix Per Pane !!!1299 Ft/kg!!! – ITT 1 bögre Schar Mix B 3/4 zacskó szárított Budafoki élesztő só 3 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma 2 evőkanál Cornito burgonyapehely 3 evőkanál olaj 1 bögre langyos víz   + garantáltan gm és tejmentes virsli   Elkészítés: Kattints ide!      ... Tovább »

Virslivel töltött palacsinta

Hozzávalók: 4 tojás só egy csipet élesztő annyi gluténmentes lisztkeverék, amennyit felvesz – én ezt használtam, kattints ide 1 kiskanál olaj + virsli   Elkészítés: Minden hozzávalót beleöntesz egy tálba, villával alaposan kikevered.  A tészta nokedlisűrűségű lesz.   A palacsintasütőt kikened olajjal és a virsliket átsütöd rajta. A sült virsliket átteszed egy tányérra.   A… Tovább »

Házi kókuszpuding fahéjjal

 Házi kókuszpuding fahéjjal   Hozzávalók: 3 mérőpohár kókuszreszelék 1 mérőpohár tasakos Basmati rizs 1 mérőpohár Eritrit – ezt használom, kattints ide 1 zacskó vaníliás cukor 1 evőkanál olaj víz a maximum jelzésig     Elkészítés: A száraz hozzávalókat a Vegital növényi tejfőző gépbe tesszük, majd vizet öntünk a tartályba a maximum jelzésig. Elindítjuk a gabonakása… Tovább »

Fázisfotók egy (majdnem) 5 éves szemével – Így készül a hot-dog

       Sokszor elmeséltem már nektek, hogy nálunk  a közös sütésnek mekkora szerepe van. A diétás életünk előtt sosem fordítottam ekkora energiát, erőt és időt arra, hogy sütögessünk közösen együtt.   Az új életünkben azonban kezdettől fogva arra törekedtem, hogy megmutassam a gyermekeimnek, hogy a gluténmentes, tejmentes sütés-főzés nem ördöngösség, sőt, egy igazán jó, közös családi… Tovább »

1 bögrés recept – kétféle finomság

Sokan kértétek tőlem, hogy mutassam meg a a kedvenc zsemlémet, milyen is belülről… Minden kenyérféle, kifli, zsemle, bagett egy recept alapján készül itthon.   Bögrés recept, tehát könnyű elkészíteni.   1 bögre =200 ml   A kedvenc receptem alapján sütöttem tehát – recept itt olvasható -, a recepten annyit változtattam csupán, hogy Nutri Free Mix… Tovább »

Sonkás bagett

Néha az imádott, jól bevált dolgokat is fel lehet dobni, számtalan verzió létezik erre. Sokszor elmondtam már mennyire szeretjük a házi gluténmentes péksüteményeket, kenyérféléket, így van ez a bagettel is. Sosem tudjuk megunni.         Azonban néha a régi ízek, formák szembe jönnek velünk a pékségekben, boltokban, nagyáruházakban és ilyenkor eszünkbe jut, milyen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!