Gluténmentes napló

A magas rosttartalmú gluténmentes kenyér készítésének titka

Nagyon örülök, hogy olyan fejlett világban élünk, hogy van lehetőségünk válogatni a jobbnál jobb, garantáltan gluténmentes és kiváló minőségű alapanyagokból álló mentes lisztkeverékek közül.          Egy kezdő cölis biztosan végig próbálgatja ezeket a lisztkeverékeket, kipróbálja melyikkel tud jól dolgozni és melyikből tud könnyedén finomat sütni. Akik pedig régóta diétáznak már és rutinosak,… Tovább »

Mi kell egy jó gluténmentes pizzához?

Február 9: nemzetközi pizza nap     Ez az az étel, amit a világ minden táján imádnak, számtalan feltéttel, variációban, ízvilágban lehet enni és ami a legjobb: gluténmentesen is el tudod készíteni, így ha glutenérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a világ legfinomabb ételéről.         Az első és legfontosabb dolog, amit be… Tovább »

Pékség otthon: így készül a gluténmentes császárzsemle

Olyan egyszerűen el lehet készíteni szebbnél szebb és finomabbnál finomabb zsemléket gluténmentesen, tejmentesen is, hogy szinte hihetetlen.   Ha az alaprecept alapján dolgozom, akkor sosem rontom el.   Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz   A zsemle variálható, magokkal megszórható, vagy többféleképpen bevágható.   Ezúttal császárzsemlék készültek itthon.   Az alaprecept alapján készült, de most… Tovább »

Kókusztejes csirkeragu

Nagyon szeretjük a gyorsan elkészíthető ebédeket. A következő laktató étel pillanatok alatt elkészül, ráadásul alig pár hozzávalóra van szükség.         Kókusztejes csirkeragu       Hozzávalók: fél kg csirkemell 4 dl kókusztej só bors kurkuma gyömbér fél db DM-es “mentes” leveskocka   + kevés olaj + sűrítéshez: Nutri Free Mix Per Pane+víz… Tovább »

Nutri Free szezámmagos hot-dog

A legfinomabb hot-dog a Nutri Free Mix Per Pane-ból készül. Szerintünk. Elronthatatlan recept, a siker garantált. Ha tehát könnyedén, egyszerűen szeretnél egy igazi finomságot varázsolni az asztalra, akkor ez a recept neked szól! Villámgyorsan fotóztam, mert a gyerekek már falták is be…            Gluténmentes, tejmentes.         Az alapreceptet… Tovább »

Szezámmagos barna zsemle, élesztő nélkül

A Szafi termékek közül a hajdinás ropogós kérgű lisztkeverék a kedvencem. Alaplisztként használom, bármi elkészíthető belőle. Legyen szó kenyérről, zsemléről, édes és sós péksüteményekről, lángosról, pizzáról, kalácsról vagy akár palacsintáról.      A lisztkeveréknek köszönhetően könnyedén elkészíthető a ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyér, zsemle, kifli, bármilyen finomság, ráadásul élesztő felhasználása nélkül.     Allergén… Tovább »

Csokipudingos kókuszgolyó sütés nélkül, 4 összetevőből

 Rendszeres olvasóim tudják mennyire szeretjük a kókuszgolyót.   Szeretjük, mert alig pár összetevőből igen elképesztően finom édességet tudok az asztalra varázsolni, alig pár perc alatt.   Csokis kókuszgolyó villámgyorsan, pofonegyszerűen   Azt pedig még jobban szeretem, hogy már jó ideje nem görcsölök rá a sütésre, használom a fantáziám és lazán keverek össze ezt meg azt,… Tovább »

Nutri Free bejgli bögrésen

Anyukám, míg élt, mindig Szenteste előtti este sütötte a bejgliket. Egész évben akkor láttunk csak süteményt. Borzasztóan szegények voltunk… Emlékszem végig ott ácsorogtunk minden évben anya mellett és lestük az egész folyamatot. Minden maradékot lenyaltunk az összes tálról és fakanálról és a sütő előtt csücsültünk, míg el nem készültek a bejglik.       Az… Tovább »

Mákos kalácskoszorú

Mákos kalácskoszorút sütöttünk… Nagyon finom és mutatós sütemény, melynek az alapja a bejgli.      Az alapreceptből készítettem el a tésztát Nutrifree Mix Per Pane lisztkeverékből… Recept: Alaprecept édes kelt tésztákhoz         A tölteléket nem főztem fel, csak összekevertem a darált mákot, cukrot, vaníliás cukrot és egy fél citrom kifacsart levét The… Tovább »

Csokipudingos papucs – gluténmentesen, tejmentesen

A minap elképesztően finom péksüteményt sütöttem. A gluténmentes, tejmentes pudingokkal eddig bajban voltunk, mert az a néhány, amit kóstoltunk, az borzasztóan rossz volt. Így a pudinggal töltött kelt tésztákat is elfelejthettük egy darabig.      De most új korszak kezdődött. Hiszen rátaláltunk végre egy pudingra, ami valóban puding ízű, puding állagú és finom. A Szafi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!