Gluténmentes napló

Mi kell egy jó gluténmentes pizzához?

Február 9: nemzetközi pizza nap     Ez az az étel, amit a világ minden táján imádnak, számtalan feltéttel, variációban, ízvilágban lehet enni és ami a legjobb: gluténmentesen is el tudod készíteni, így ha glutenérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a világ legfinomabb ételéről.         Az első és legfontosabb dolog, amit be… Tovább »

Mákos gombóc gluténmentesen, tejmentesen

Nagyon rég nem ettünk gombócot, a nem diétás életünkben is talán ha egyszer készítettem. Nagyon laza vagyok főzés-sütés során, de ettől az ételtől valahogy tartottam. Eddig… Ma ugyanis megtört a jég és olyan elképesztően finom gluténmentes, tejmentes mákos gombócot készítettem, hogy az valami fantasztikus.      Az alaprecept alapján készítettem el a tésztát Nutri Free… Tovább »

Varázskrém hetet tart a Madame Loulou

A Madame Loulou egészen vasárnapig varázskrém hetet tart! Azaz minden varázskrémet 15 százalék kedvezménnyel vásárolhattok meg! Ne feledjétek, ha varázskrémet használtok, akkor valóban varázslatos ízvilágot kapnak a sütemények! Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!       Az akció legfontosabb részlete: -15 % vasárnapig, Kuponkód: VARÁZS     Ismeritek Madame Loulou Varázskrémeit? Sokféle felhasználási módjuk van:… Tovább »

Alaprecept édes kelt tésztákhoz

Rengetegen olvastátok a sós kelt tészta  alapreceptemet, sok-sok visszajelzés is érkezett arról, hogy mennyire szeretitek az egyszerűsége miatt.     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Elárulok nektek egy titkot: ugyanez a helyzet az édes kelt tésztákkal. Egyetlen alapreceptből dolgozom és azt variálom szinte mindenre, váltogatva a formázási technikát illetve az ízeket, töltelékeket…. Tovább »

Bögrés mézeskalács sütemény

Nagyon szeretjük az adventi időszakot. A fényeket, a csillogást, az ízeket és az illatokat. Sokszor készítünk mézeskalácsot – a jól bevált, azonnal puha mézeskalács receptem ITT – , de ezúttal nem volt kedvem gyúrni, sem szaggatni a tésztát, viszont nagyon vágytunk a mézeskalács ízére és illatára. Az interneten találtam egy remek receptet, amit már sokszor… Tovább »

Ropogós csavart fánk, csokival töltve – gluténmentesen, tejmentesen

Nagyon szeretjük az édes finomságokat, azokat meg főleg, amik egyszerűen, könnyen és gyorsan készíthetőek el.   Az interneten találtam egy remek receptet, ami teljesen új formába öltöztette a jól megszokott fánkot.   A külseje teljesen más és a belseje meglepetést tartogat. Persze, hogy muszáj volt kipróbálnom, hadd örüljenek a gyerekek…   A recept gluténmentes, tejmentes…. Tovább »

Igazi, ropogós párizsi kenyér házilag – ami a kezdőknek is menni fog

A bagett egy ropogós héjú, hosszúkásra nyújtott francia kenyér. Amikor kint tanultam Franciaországban, volt szerencsém megkóstolni, annyira finom, hogy szinte mindig csak úgy önmagában rágcsáltam.   Az igazi francia bagett jó hosszú, 50 és 70 cm között mozog és  hosszú ideig kelesztik.   A tepsi mérete miatt én itthon csak kisebbet tudok sütni. Ízében egy… Tovább »

Pihe-puha barna cipó

Imádom a Szafi Free Ropogós kérgű házikenyér lisztkeveréket, hosszabban itt írtam róla, hogy miért is!     Remek összetevőkből áll: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt,  kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.   IR diétában is alkalmazható hiszen lassú felszívódású szénhidrátnak számít.   Mindezek mellett a lisztkeverék: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes,… Tovább »

Ilyen finom pizzás csigát még nem ettél! – Egyszerű recepttel

Nagyon szeretünk minden  kelt tésztát, de a kedvencünk a csiga. Legyen akár kakaós, fahéjas, gyümölcsös, vagy éppen pudingos… Sokáig csak édes verzióban készítettem, el sem tudtam képzelni milyen lehet sós verzióban.   Mivel a pizzás dolgokért is rajongunk, arra gondoltam újítok egy kicsit és párosítom a kettőt. Így született meg a pizzás csiga!    Pizzás… Tovább »

Kakaós-vaníliás kalács – csodálatos külső, mennyei íz

Kaptam egy szilikon kalács formát, amire már régóta vágytam. Nem is mertem remélni, hogy máris az első alkalommal ilyen csodálatos süteményt tudok a segítségével készíteni.     Kakaós-vaníliás kalács Gluténmentes, tejmentes recept     Hozzávalók: 3 bögre Nutri Free Mix Per Pane – !!! 1299 !!! Ft/kg Akció ITT!!! 1 bögre Eritrit 2 tojás sárgája… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!