Gluténmentes napló

Szivárvány süti pofonegyszerűen

Sütés során játszhatsz bátran nemcsak az ízekkel, hanem akár egy kicsit a színekkel is. A a szivárvány süti alapok nemcsak ízletesek, hanem csodálatosak is: 6-féle színben érhető el a Madame Loulou webáruházban, így kedvedre állíthatod össze a szemet kápráztató színes tortádat.           MADAME LOULOU SZIVÁRVÁNY SÜTIK alapkeverékek vegyes színeivel és különböző ízű piskótáival… Tovább »

Mi kell egy jó gluténmentes pizzához?

Február 9: nemzetközi pizza nap     Ez az az étel, amit a világ minden táján imádnak, számtalan feltéttel, variációban, ízvilágban lehet enni és ami a legjobb: gluténmentesen is el tudod készíteni, így ha glutenérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a világ legfinomabb ételéről.         Az első és legfontosabb dolog, amit be… Tovább »

Kakaós-vaníliás kalács – csodálatos külső, mennyei íz

Kaptam egy szilikon kalács formát, amire már régóta vágytam. Nem is mertem remélni, hogy máris az első alkalommal ilyen csodálatos süteményt tudok a segítségével készíteni.     Kakaós-vaníliás kalács Gluténmentes, tejmentes recept     Hozzávalók: 3 bögre Nutri Free Mix Per Pane – !!! 1299 !!! Ft/kg Akció ITT!!! 1 bögre Eritrit 2 tojás sárgája… Tovább »

Virslivel töltött metélőhagymás mini buci

Hozzávalók: 1 bögre Nutri Free Mix Per Pane !!!1299 Ft/kg!!! – ITT 1 bögre Schar Mix B 3/4 zacskó szárított Budafoki élesztő só 3 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma 2 evőkanál Cornito burgonyapehely 3 evőkanál olaj 1 bögre langyos víz   + garantáltan gm és tejmentes virsli   Elkészítés: Kattints ide!      ... Tovább »

Virslivel töltött palacsinta

Hozzávalók: 4 tojás só egy csipet élesztő annyi gluténmentes lisztkeverék, amennyit felvesz – én ezt használtam, kattints ide 1 kiskanál olaj + virsli   Elkészítés: Minden hozzávalót beleöntesz egy tálba, villával alaposan kikevered.  A tészta nokedlisűrűségű lesz.   A palacsintasütőt kikened olajjal és a virsliket átsütöd rajta. A sült virsliket átteszed egy tányérra.   A… Tovább »

Házi kókuszpuding fahéjjal

 Házi kókuszpuding fahéjjal   Hozzávalók: 3 mérőpohár kókuszreszelék 1 mérőpohár tasakos Basmati rizs 1 mérőpohár Eritrit – ezt használom, kattints ide 1 zacskó vaníliás cukor 1 evőkanál olaj víz a maximum jelzésig     Elkészítés: A száraz hozzávalókat a Vegital növényi tejfőző gépbe tesszük, majd vizet öntünk a tartályba a maximum jelzésig. Elindítjuk a gabonakása… Tovább »

Fázisfotók egy (majdnem) 5 éves szemével – Így készül a hot-dog

       Sokszor elmeséltem már nektek, hogy nálunk  a közös sütésnek mekkora szerepe van. A diétás életünk előtt sosem fordítottam ekkora energiát, erőt és időt arra, hogy sütögessünk közösen együtt.   Az új életünkben azonban kezdettől fogva arra törekedtem, hogy megmutassam a gyermekeimnek, hogy a gluténmentes, tejmentes sütés-főzés nem ördöngösség, sőt, egy igazán jó, közös családi… Tovább »

1 bögrés recept – kétféle finomság

Sokan kértétek tőlem, hogy mutassam meg a a kedvenc zsemlémet, milyen is belülről… Minden kenyérféle, kifli, zsemle, bagett egy recept alapján készül itthon.   Bögrés recept, tehát könnyű elkészíteni.   1 bögre =200 ml   A kedvenc receptem alapján sütöttem tehát – recept itt olvasható -, a recepten annyit változtattam csupán, hogy Nutri Free Mix… Tovább »

Sonkás bagett

Néha az imádott, jól bevált dolgokat is fel lehet dobni, számtalan verzió létezik erre. Sokszor elmondtam már mennyire szeretjük a házi gluténmentes péksüteményeket, kenyérféléket, így van ez a bagettel is. Sosem tudjuk megunni.         Azonban néha a régi ízek, formák szembe jönnek velünk a pékségekben, boltokban, nagyáruházakban és ilyenkor eszünkbe jut, milyen… Tovább »

Hot-dog gluténmentesen, tejmentesen elkészítve

Gluténmentesen, tejmentesen is lehet nagyszerű, ízletes hot-dogot készíteni.   A recept nagyon egyszerű:  – süssél bagettet – recept itt: Bagett házilag – bögrés recept   A liszt, amit én használok: Nutri Free Mix per Pane    – várd meg, míg kihűl a bagett  – vágd ketté  – tegyél bele főtt virslit  – tegyél bele zöldségeket… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!