Gluténmentes napló

Variációk kelt tésztára – Süss négyfélét egy receptből

A gluténmentes diétában az a legjobb, hogy nagyon szervezetten és előre gondolkodva kell élni. Ha valami épp nincs itthon, nem tudunk leugrani a közeli kisboltba megvenni.   Előre tervezünk. Mindig.   Amióta kikísérleteztem a sós és édes kelt tésztákhoz az alapreceptet, nincs gondom, hiszen mindig ezeket használom, csak másképp formázgatom a tésztát. Teljesen átálltam az… Tovább »

Medvehagymás bagett – illatozó finomság

Medvehagyma lázban égünk itthon….     Azt hittem, az a mennyiségű medvehagyma, amit múltkor szedtünk és amit eltettem a mélyhűtőbe, sokáig ki fog tartani. Mekkorát tévedtem. Majdnem minden másnap kérik a gyerekek, hogy medvehagymásan készüljenek el a régi jól bevált kis finomságaink. Szóval úgy állunk, hogy alig pár adagra való maradt csak “készleten”, de nem… Tovább »

A világ legegyszerűbb sütije – pár perc és kész

Madame Loulou bögrés sütijeire mindig számíthatsz, 4-féle ízben kapható és pár perc alatt elkészül és az íze… Varázslatos.   Ha szeretnél te is csodás sütit készíteni mindössze néhány perc alatt, akkor ez az alapkeverék pont neked való!   Rohanós hétköznapokon vagy lustább hétvégeken egyaránt meglepheted vele a családodat!               … Tovább »

Top 3 gluténmentes farsangi fánk – recepttel

Itt a farsangi szezon. Farsang pedig nincs fánk nélkül. Így van ez a diétás életünkben is. Itthon is eszegetjük, de az iskolai, ovis buliba is visznek a gyerekek minden évben.   Most már rutinosabb vagyok és egyszerre egy nagyobb adagot gyúrok be és szaggatok ki, ami megy a mélyhűtőbe. Így reggel csak kiveszem, majd fél… Tovább »

Mi kell egy jó gluténmentes pizzához?

Február 9: nemzetközi pizza nap     Ez az az étel, amit a világ minden táján imádnak, számtalan feltéttel, variációban, ízvilágban lehet enni és ami a legjobb: gluténmentesen is el tudod készíteni, így ha glutenérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a világ legfinomabb ételéről.         Az első és legfontosabb dolog, amit be… Tovább »

Mákos aranygaluska csokipudinggal – gluténmentesen, tejmentesen

A klasszikus, hagyományos aranygaluskát mindenki ismeri és szerintem rengetegen imádják. Mi még a diétás életünk során nem ettünk ilyet, de borzasztóan vágytunk rá. Dióm nincs itthon, így a darált dió kimaradt a receptből, mákkal pótoltam illetve mi most teljes mértékben csokipuding őrültek lettünk, mióta megkóstoltuk Szafi csokipudingját, így vaníliasodó helyett ez került rá.     … Tovább »

Gluma, a gluténmentes manó eljött hozzád

Szia, Gluma vagyok, a gluténmentes manó!           Képzeld, van egy varázsgömböm! Ebben a varázsgömbben minden egyes alkalommal, amikor egy kisgyermekről kiderül, hogy gluténmentes diétát kell tartania, felragyog egy csillag. Fényesen izzik, csillog, világít pompás fényével.          Néha azonban ez a csillag csak pislákol, alig fénylik, szinte nincs is… Tovább »

Gluma, a gluténmentes manó meséi

Kevesen tudják rólam, de nagyon szeretek meséket írni, történeteket kitalálni. Néhány évvel ezelőtt született meg a Cicaélet című meseregényem, amivel országos pályázaton díjazott lettem, illetve ez a könyvem meg is jelent. A szerződésem a régi kiadómmal lejárt és nem hosszabbítottam meg, mert elérhetőbb áron szeretném majd újra kiadatni, vagy magán úton kiadni. Így nézett ki… Tovább »

Varázskrém hetet tart a Madame Loulou

A Madame Loulou egészen vasárnapig varázskrém hetet tart! Azaz minden varázskrémet 15 százalék kedvezménnyel vásárolhattok meg! Ne feledjétek, ha varázskrémet használtok, akkor valóban varázslatos ízvilágot kapnak a sütemények! Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!       Az akció legfontosabb részlete: -15 % vasárnapig, Kuponkód: VARÁZS     Ismeritek Madame Loulou Varázskrémeit? Sokféle felhasználási módjuk van:… Tovább »

A klasszikus farsangi fánk receptje – praktikák a tészta készítéséhez

Sokféleképpen készítettem már az elmúlt években fánkot, mindig csak úgy, érzéssel. De a szemem most megakadt egy Facebook bejegyzésen – lásd itt -, hogy miért? Mert csodálatos szalagos fánkot mutatott be, ráadásul olyan részletes leírással, amit tényleg érdemes mindenkinek elolvasnia.     Ez alapján rájöttem: én bizony sok apró, fontos lépést kihagytam a korábbi fánksütési… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!