Gluténmentes napló

Így készíthetsz Dörmi macit házilag

Igazán egyszerűen el lehet készíteni a Dörmi macit, gluténmentesen, tejmentesen is. Jobb, mint a bolti és ezt nemcsak én állítom, hanem a gyermekeim is.     Ezúttal kakaós-vaníliás réteget kapott a  házi Dörmi maci, középre pedig csokit rejtettem.     A régi, jól bevált receptemet használtam, 2 dolgon változtattam csupán:  – Nutri Free mix per… Tovább »

Szalámival töltött szendvicskenyér – házi leveles tésztából

Eddig akárhányszor is próbálkoztam a leveles tészta készítésével, sosem éreztem semmi különlegeset benne, nemhogy rétegeket.     A napokban láttam egy főzőműsorban azt, hogy milyen gyorsan és egyszerűen is el lehet készíteni, így muszáj volt újra nekiugranom. Egy receptet gluténmentesre, tejmentesre alakítani nem nehéz, így ez a része nem is igazán érdekelt. A formázás viszont… Tovább »

Panettone, a fenséges olasz kalács – gluténmentesen elkészítve

Íme a Panettone, elképesztően jól néz ki és első látásra azt gondolhatnánk bonyolult elkészíteni ezt a finomságot! Nem kell megijedni, hiszen egy egyszerű trükkel, azaz egy remek célliszttel gyerekjáték megsütni ezt az ízletes, édes olasz kalácsot!       A Madame Loulou alapkeverékeit nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. Minden termék gluténmentes, a PANETTONE elkészíthető laktózmentes… Tovább »

A klasszikus farsangi fánk receptje – praktikák a tészta készítéséhez

Sokféleképpen készítettem már az elmúlt években fánkot, mindig csak úgy, érzéssel. De a szemem most megakadt egy Facebook bejegyzésen – lásd itt -, hogy miért? Mert csodálatos szalagos fánkot mutatott be, ráadásul olyan részletes leírással, amit tényleg érdemes mindenkinek elolvasnia.     Ez alapján rájöttem: én bizony sok apró, fontos lépést kihagytam a korábbi fánksütési… Tovább »

Házi paprikás kolbász készítése lépésről-lépésre, fotókkal

Mióta gluténmentesen, tejmentesen kell élnünk és diétáznunk, teljesen megváltozott az életünk. Sokkal tudatosabban és körültekintőbben vásárolok, nagyon figyelek arra mit is eszünk, milyen alapanyagokból, hozzávalókból.   10 + 1 dolog, ami JÓ a gluténmentes diétában   Ahhoz hogy enni tudjunk, naponta kell sütnöm, van hogy kétfélét is. Bár mostanában a fagyasztós módszer miatt már könnyebb… Tovább »

Alaprecept édes kelt tésztákhoz

Rengetegen olvastátok a sós kelt tészta  alapreceptemet, sok-sok visszajelzés is érkezett arról, hogy mennyire szeretitek az egyszerűsége miatt.     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Elárulok nektek egy titkot: ugyanez a helyzet az édes kelt tésztákkal. Egyetlen alapreceptből dolgozom és azt variálom szinte mindenre, váltogatva a formázási technikát illetve az ízeket, töltelékeket…. Tovább »

Mini bucik, gyorsan, egyszerűen

Az alapreceptből ezúttal mini bucikat sütöttem, tetejükre magvak kerültek és az egyszerűség kedvéért szilikon muffin formában sütöttem ki.     Gyönyörű kis formás bucik születtek. Az illatuk olyan, mintha egy pékségbe tértem volna be. Az íze pedig elképesztően jó.     Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept.   Én már csak a Nutri Free Mix Per Pane-t… Tovább »

Maci szendvics – a gyerekek legújabb kedvence

Imádom az alapreceptet, mert könnyű elkészíteni nem kell sok hozzávaló, megjegyezhető bármit elkészíthetek belőle a variációk száma végtelen elronthatatlan bögrés recept, ami leegyszerűsít mindent, nem kell méricskélni, kiszámolgatni és azon izgulni, hogy el fogod rontani     Ezúttal szilikon macis muffin formában  – ezt szoktam a Dörmi maci készítéséhez is használni, részletek itt>> – született… Tovább »

Ropogós csavart fánk, csokival töltve – gluténmentesen, tejmentesen

Nagyon szeretjük az édes finomságokat, azokat meg főleg, amik egyszerűen, könnyen és gyorsan készíthetőek el.   Az interneten találtam egy remek receptet, ami teljesen új formába öltöztette a jól megszokott fánkot.   A külseje teljesen más és a belseje meglepetést tartogat. Persze, hogy muszáj volt kipróbálnom, hadd örüljenek a gyerekek…   A recept gluténmentes, tejmentes…. Tovább »

Igazi, ropogós párizsi kenyér házilag – ami a kezdőknek is menni fog

A bagett egy ropogós héjú, hosszúkásra nyújtott francia kenyér. Amikor kint tanultam Franciaországban, volt szerencsém megkóstolni, annyira finom, hogy szinte mindig csak úgy önmagában rágcsáltam.   Az igazi francia bagett jó hosszú, 50 és 70 cm között mozog és  hosszú ideig kelesztik.   A tepsi mérete miatt én itthon csak kisebbet tudok sütni. Ízében egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!