Gluténmentes napló

Vaníliás cupcake új formában – villámgyors recept

Kevés olyan gluténmentes lisztkeverék létezik, amihez szinte alig kell valami és máris kész az adott finomság. A Madame Loulou termékei ilyenek és pont ezért szeretem őket. Nagy segítség a rohanós hétköznapokon, nem kell agyalnom a recepten, sem a millió hozzávalón.   Megy a liszt a tálba, hozzá a LIGA meg a tojás, kavarom, formába öntöm… Tovább »

Variációk kelt tésztára – Süss négyfélét egy receptből

A gluténmentes diétában az a legjobb, hogy nagyon szervezetten és előre gondolkodva kell élni. Ha valami épp nincs itthon, nem tudunk leugrani a közeli kisboltba megvenni.   Előre tervezünk. Mindig.   Amióta kikísérleteztem a sós és édes kelt tésztákhoz az alapreceptet, nincs gondom, hiszen mindig ezeket használom, csak másképp formázgatom a tésztát. Teljesen átálltam az… Tovább »

Medvehagymás bagett – illatozó finomság

Medvehagyma lázban égünk itthon….     Azt hittem, az a mennyiségű medvehagyma, amit múltkor szedtünk és amit eltettem a mélyhűtőbe, sokáig ki fog tartani. Mekkorát tévedtem. Majdnem minden másnap kérik a gyerekek, hogy medvehagymásan készüljenek el a régi jól bevált kis finomságaink. Szóval úgy állunk, hogy alig pár adagra való maradt csak “készleten”, de nem… Tovább »

Medvehagymás mini bucik – Íz-mámor a javából

Pár hete, életemben először medvehagymát szedtem. Gyönyörűen illatozó, fantasztikusan finom növény, de eddig valamiért kimaradt az életemből. Gyönyörű volt látni a medvehagyma takarót az erdőben és az illat, hű, ez leírhatatlan. Csodálatos élmény volt. Azonban figyelni is nagyon kellett.   A medvehagyma levelei könnyen összetéveszthetőek a gyöngyvirággal. Szerencsére kicsi az esélye a tévedésnek, hisz utóbbi… Tovább »

Gluténmentes Focaccia receptje

A Madame Loulou OLASZ KÜLÖNLEGESSÉGEK alapkeverékeit nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. Minden termék gluténmentes, a FOCACCIA emellett rostban gazdag és nem tartalmaz tartósítószert, pálmaolajat és hidrogénezett zsírt, így akkor sem kell lemondanunk erről a különlegességről, ha mentes változatban szeretnénk élvezni.   Az elkészítéséhez szükségünk lesz 420 ml vízre, 30 g friss élesztőre és 30 g… Tovább »

Gluténmentes kosárkák pudinggal

Készíts látványos édességet, pár összetevőből!       Gluténmentes kosárkák, pudingkrémmel       Hozzávalók: Madame Loulou kosárkák alapkeverék>> 120 g magolaj (napraforgó- vagy kukoricaolaj), vagy 160 g vaj 50 g tojás (kb. 1 darab)   Ebből a mennyiségből egy 22-24 cm átmérőjű alapot tudunk készíteni.             MADAME LOULOU KOSÁRKÁK ÉS… Tovább »

Gluténmentes fonott kalács

Fonott kalács Nutrifree Mix Per Pane-ból!!!   Elképesztően könnyen elkészíthető az alapreceptből! Pár dolgot változtattam csak ❗️♥️➡️ Csak a kedvenc gluténmentes lisztemet használtam: Nutri Free Mix Per Pane – Diszkont Diétánál az ára: 1 329 Ft/db helyett : 1 263 Ft/db 1 tojássárgája is ment a tésztához + 1 evőkanál Liga + adtam hozzá még… Tovább »

Így készíthetsz Dörmi macit házilag

Igazán egyszerűen el lehet készíteni a Dörmi macit, gluténmentesen, tejmentesen is. Jobb, mint a bolti és ezt nemcsak én állítom, hanem a gyermekeim is.     Ezúttal kakaós-vaníliás réteget kapott a  házi Dörmi maci, középre pedig csokit rejtettem.     A régi, jól bevált receptemet használtam, 2 dolgon változtattam csupán:  – Nutri Free mix per… Tovább »

Szivárvány süti pofonegyszerűen

Sütés során játszhatsz bátran nemcsak az ízekkel, hanem akár egy kicsit a színekkel is. A a szivárvány süti alapok nemcsak ízletesek, hanem csodálatosak is: 6-féle színben érhető el a Madame Loulou webáruházban, így kedvedre állíthatod össze a szemet kápráztató színes tortádat.           MADAME LOULOU SZIVÁRVÁNY SÜTIK alapkeverékek vegyes színeivel és különböző ízű piskótáival… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!