Gluténmentes napló

Videó: így készítsd el a macaront

Gondolnád hogy macaront készíteni gluténmentesen nem is olyan bonyolult? Ha adva van egy remek alapliszt és hozzá egy profi és jól nyomon követhető videó, akkor máris nyert ügyünk van!       Videó ide kattintva nézhető meg!             MADAME LOULOU MACARON alapkeverékeivel könnyen és egyszerűen készíthetünk otthon csodás macaronokat.  … Tovább »

Szivárvány süti pofonegyszerűen

Sütés során játszhatsz bátran nemcsak az ízekkel, hanem akár egy kicsit a színekkel is. A a szivárvány süti alapok nemcsak ízletesek, hanem csodálatosak is: 6-féle színben érhető el a Madame Loulou webáruházban, így kedvedre állíthatod össze a szemet kápráztató színes tortádat.           MADAME LOULOU SZIVÁRVÁNY SÜTIK alapkeverékek vegyes színeivel és különböző ízű piskótáival… Tovább »

A magas rosttartalmú gluténmentes kenyér készítésének titka

Nagyon örülök, hogy olyan fejlett világban élünk, hogy van lehetőségünk válogatni a jobbnál jobb, garantáltan gluténmentes és kiváló minőségű alapanyagokból álló mentes lisztkeverékek közül.          Egy kezdő cölis biztosan végig próbálgatja ezeket a lisztkeverékeket, kipróbálja melyikkel tud jól dolgozni és melyikből tud könnyedén finomat sütni. Akik pedig régóta diétáznak már és rutinosak,… Tovább »

Top 3 gluténmentes farsangi fánk – recepttel

Itt a farsangi szezon. Farsang pedig nincs fánk nélkül. Így van ez a diétás életünkben is. Itthon is eszegetjük, de az iskolai, ovis buliba is visznek a gyerekek minden évben.   Most már rutinosabb vagyok és egyszerre egy nagyobb adagot gyúrok be és szaggatok ki, ami megy a mélyhűtőbe. Így reggel csak kiveszem, majd fél… Tovább »

Mi kell egy jó gluténmentes pizzához?

Február 9: nemzetközi pizza nap     Ez az az étel, amit a világ minden táján imádnak, számtalan feltéttel, variációban, ízvilágban lehet enni és ami a legjobb: gluténmentesen is el tudod készíteni, így ha glutenérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a világ legfinomabb ételéről.         Az első és legfontosabb dolog, amit be… Tovább »

Cappuccino ízű muffin

Még sohasem ettem cappuccino ízű süteményt, egészen eddig… Tegnap ugyanis cappuccino ízű muffint sütöttem.       Olyan intenzív illata, íze van ennek a süteménynek, hogy az egészen különleges. A Madame Loulou cappuccino ízű lisztkeverékének segítségével készítettem el ezt a finomságot.     Azért ezzel, mert így csupán pár hozzávalóra volt szükségem és nem kellett… Tovább »

Gluma, a gluténmentes manó eljött hozzád

Szia, Gluma vagyok, a gluténmentes manó!           Képzeld, van egy varázsgömböm! Ebben a varázsgömbben minden egyes alkalommal, amikor egy kisgyermekről kiderül, hogy gluténmentes diétát kell tartania, felragyog egy csillag. Fényesen izzik, csillog, világít pompás fényével.          Néha azonban ez a csillag csak pislákol, alig fénylik, szinte nincs is… Tovább »

Varázskrém hetet tart a Madame Loulou

A Madame Loulou egészen vasárnapig varázskrém hetet tart! Azaz minden varázskrémet 15 százalék kedvezménnyel vásárolhattok meg! Ne feledjétek, ha varázskrémet használtok, akkor valóban varázslatos ízvilágot kapnak a sütemények! Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!       Az akció legfontosabb részlete: -15 % vasárnapig, Kuponkód: VARÁZS     Ismeritek Madame Loulou Varázskrémeit? Sokféle felhasználási módjuk van:… Tovább »

A klasszikus farsangi fánk receptje – praktikák a tészta készítéséhez

Sokféleképpen készítettem már az elmúlt években fánkot, mindig csak úgy, érzéssel. De a szemem most megakadt egy Facebook bejegyzésen – lásd itt -, hogy miért? Mert csodálatos szalagos fánkot mutatott be, ráadásul olyan részletes leírással, amit tényleg érdemes mindenkinek elolvasnia.     Ez alapján rájöttem: én bizony sok apró, fontos lépést kihagytam a korábbi fánksütési… Tovább »

Pékség otthon: így készül a gluténmentes császárzsemle

Olyan egyszerűen el lehet készíteni szebbnél szebb és finomabbnál finomabb zsemléket gluténmentesen, tejmentesen is, hogy szinte hihetetlen.   Ha az alaprecept alapján dolgozom, akkor sosem rontom el.   Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz   A zsemle variálható, magokkal megszórható, vagy többféleképpen bevágható.   Ezúttal császárzsemlék készültek itthon.   Az alaprecept alapján készült, de most… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!