Gluténmentes napló

Házi édes, mazsolás zsemle, gluténmentesen, tejmentesen

Ezer meg ezer módon el lehet készíteni a zsemlét, sokszor hoztam nektek receptet, fotót, élménybeszámolót erről.         Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Most azonban mutatok egy olyan finomságot, amit először, még évekkel ezelőtt, a diétás életünk legelején készítettem el.       Csodásan édes, puha zsemle, mazsolával megbolondítva. Annyi,… Tovább »

Csodás, finom, puha, elronthatatlan házi zsemle

Olyan csodás, olyan finom, olyan puha…. hogy mi mindig így készítjük a zsemlét!   A Nutri Free  zsemle elronthatatlan!!!   Az alapreceptből készült – lásd ITT – , de nem kevertem a glutenmentes liszteket, csak a Nutrifree Mix Per Pane-t használtam!     http://diszkontdieta.hu: 1 263 Ft/db!!!     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz… Tovább »

Alaprecept édes kelt tésztákhoz

Rengetegen olvastátok a sós kelt tészta  alapreceptemet, sok-sok visszajelzés is érkezett arról, hogy mennyire szeretitek az egyszerűsége miatt.     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Elárulok nektek egy titkot: ugyanez a helyzet az édes kelt tésztákkal. Egyetlen alapreceptből dolgozom és azt variálom szinte mindenre, váltogatva a formázási technikát illetve az ízeket, töltelékeket…. Tovább »

Bögrés mézeskalács sütemény

Nagyon szeretjük az adventi időszakot. A fényeket, a csillogást, az ízeket és az illatokat. Sokszor készítünk mézeskalácsot – a jól bevált, azonnal puha mézeskalács receptem ITT – , de ezúttal nem volt kedvem gyúrni, sem szaggatni a tésztát, viszont nagyon vágytunk a mézeskalács ízére és illatára. Az interneten találtam egy remek receptet, amit már sokszor… Tovább »

Ropogós csavart fánk, csokival töltve – gluténmentesen, tejmentesen

Nagyon szeretjük az édes finomságokat, azokat meg főleg, amik egyszerűen, könnyen és gyorsan készíthetőek el.   Az interneten találtam egy remek receptet, ami teljesen új formába öltöztette a jól megszokott fánkot.   A külseje teljesen más és a belseje meglepetést tartogat. Persze, hogy muszáj volt kipróbálnom, hadd örüljenek a gyerekek…   A recept gluténmentes, tejmentes…. Tovább »

Igazi, ropogós párizsi kenyér házilag – ami a kezdőknek is menni fog

A bagett egy ropogós héjú, hosszúkásra nyújtott francia kenyér. Amikor kint tanultam Franciaországban, volt szerencsém megkóstolni, annyira finom, hogy szinte mindig csak úgy önmagában rágcsáltam.   Az igazi francia bagett jó hosszú, 50 és 70 cm között mozog és  hosszú ideig kelesztik.   A tepsi mérete miatt én itthon csak kisebbet tudok sütni. Ízében egy… Tovább »

Cukormázas muffin csokival töltve – gluténmentesen, tejmentesen

Ünnepi díszbe öltöztettük a gyermekeim egyik kedvenc édességét, a muffint. Belül csokis, kívül cukormázas és még egy kis tortadara is díszíti. Gyors, kiadós, praktikus finomság, ami ráadásul mutatós is.      A korábbi muffin receptemet vettem alapul, de adtam hozzá még egy tojást, + 1 evőkanál LIGA-t, 1 evőkanál rizstejszínt, valamint a folyadék egy az… Tovább »

Tepsis (rizs)tejes kalács

Egy remek sütire bukkantam az egyik receptes újságban. A ReceptÖzön 2013 júliusi számában található Tepsis tejes kalács receptet alakítottam át gluténmentesre, tejmentesre.   Rögtön két dolgot szúrtam el:     elnéztem az időt, ezért a tésztának nem volt elég ideje pihenni: miután összeállítottam, már toltam is a sütőbe, hogy elkészüljön, mire indulni kell a gyerekekkel… Tovább »

1 recept – 4 gluténmentes kelt tészta

A hajnali sütögetés során azt szeretem, ha valami extra könnyen és gyorsan készíthető el:  nem kell agyalnom a hozzávalókon, sem az elkészítés módján, különösen igaz ez péntekenként, amikor hajnali fél 5-kor már alig bírok kimászni az ágyból. Mindig hajnalban sütöm a gyerekeknek az aznapi finomságokat, amit visznek oviba, iskolába.   Megmutatom nektek az egyik kedvencemet,… Tovább »

Puha, illatos mézeskalács – egyszerű, bögrés recepttel

A mézeskalácsot sokan csak a karácsonyi időszakban készítik el, pedig ez egy olyan illatos, édes finomság, amely egész évben, évszaktól és időjárástól függetlenül jól esik és megmelengeti a szívedet, lelkedet.       Azért, hogy a karácsonyi varázslat megmaradjon, általában augusztus végétől mézeskalács stop-ot hirdetek, azaz nem sütöm meg ezt az édességet egy jó darabig…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!