Gluténmentes napló

Variációk kelt tésztára – Süss négyfélét egy receptből

A gluténmentes diétában az a legjobb, hogy nagyon szervezetten és előre gondolkodva kell élni. Ha valami épp nincs itthon, nem tudunk leugrani a közeli kisboltba megvenni.   Előre tervezünk. Mindig.   Amióta kikísérleteztem a sós és édes kelt tésztákhoz az alapreceptet, nincs gondom, hiszen mindig ezeket használom, csak másképp formázgatom a tésztát. Teljesen átálltam az… Tovább »

Medvehagymás bagett – illatozó finomság

Medvehagyma lázban égünk itthon….     Azt hittem, az a mennyiségű medvehagyma, amit múltkor szedtünk és amit eltettem a mélyhűtőbe, sokáig ki fog tartani. Mekkorát tévedtem. Majdnem minden másnap kérik a gyerekek, hogy medvehagymásan készüljenek el a régi jól bevált kis finomságaink. Szóval úgy állunk, hogy alig pár adagra való maradt csak “készleten”, de nem… Tovább »

Medvehagymás mini bucik – Íz-mámor a javából

Pár hete, életemben először medvehagymát szedtem. Gyönyörűen illatozó, fantasztikusan finom növény, de eddig valamiért kimaradt az életemből. Gyönyörű volt látni a medvehagyma takarót az erdőben és az illat, hű, ez leírhatatlan. Csodálatos élmény volt. Azonban figyelni is nagyon kellett.   A medvehagyma levelei könnyen összetéveszthetőek a gyöngyvirággal. Szerencsére kicsi az esélye a tévedésnek, hisz utóbbi… Tovább »

Házi édes, mazsolás zsemle, gluténmentesen, tejmentesen

Ezer meg ezer módon el lehet készíteni a zsemlét, sokszor hoztam nektek receptet, fotót, élménybeszámolót erről.         Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Most azonban mutatok egy olyan finomságot, amit először, még évekkel ezelőtt, a diétás életünk legelején készítettem el.       Csodásan édes, puha zsemle, mazsolával megbolondítva. Annyi,… Tovább »

Csodás, finom, puha, elronthatatlan házi zsemle

Olyan csodás, olyan finom, olyan puha…. hogy mi mindig így készítjük a zsemlét!   A Nutri Free  zsemle elronthatatlan!!!   Az alapreceptből készült – lásd ITT – , de nem kevertem a glutenmentes liszteket, csak a Nutrifree Mix Per Pane-t használtam!     http://diszkontdieta.hu: 1 263 Ft/db!!!     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz… Tovább »

Alaprecept édes kelt tésztákhoz

Rengetegen olvastátok a sós kelt tészta  alapreceptemet, sok-sok visszajelzés is érkezett arról, hogy mennyire szeretitek az egyszerűsége miatt.     Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz     Elárulok nektek egy titkot: ugyanez a helyzet az édes kelt tésztákkal. Egyetlen alapreceptből dolgozom és azt variálom szinte mindenre, váltogatva a formázási technikát illetve az ízeket, töltelékeket…. Tovább »

Bögrés mézeskalács sütemény

Nagyon szeretjük az adventi időszakot. A fényeket, a csillogást, az ízeket és az illatokat. Sokszor készítünk mézeskalácsot – a jól bevált, azonnal puha mézeskalács receptem ITT – , de ezúttal nem volt kedvem gyúrni, sem szaggatni a tésztát, viszont nagyon vágytunk a mézeskalács ízére és illatára. Az interneten találtam egy remek receptet, amit már sokszor… Tovább »

Ropogós csavart fánk, csokival töltve – gluténmentesen, tejmentesen

Nagyon szeretjük az édes finomságokat, azokat meg főleg, amik egyszerűen, könnyen és gyorsan készíthetőek el.   Az interneten találtam egy remek receptet, ami teljesen új formába öltöztette a jól megszokott fánkot.   A külseje teljesen más és a belseje meglepetést tartogat. Persze, hogy muszáj volt kipróbálnom, hadd örüljenek a gyerekek…   A recept gluténmentes, tejmentes…. Tovább »

Igazi, ropogós párizsi kenyér házilag – ami a kezdőknek is menni fog

A bagett egy ropogós héjú, hosszúkásra nyújtott francia kenyér. Amikor kint tanultam Franciaországban, volt szerencsém megkóstolni, annyira finom, hogy szinte mindig csak úgy önmagában rágcsáltam.   Az igazi francia bagett jó hosszú, 50 és 70 cm között mozog és  hosszú ideig kelesztik.   A tepsi mérete miatt én itthon csak kisebbet tudok sütni. Ízében egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!