Gluténmentes napló

Gyerek(ek) nélkül félember vagyok…

Ki mondja, hogy az anyukák élete unalmas? Igazából egy perc megállás sincs: reggeli, ebéd, vacsi,  öltözködés, játszás, takarítás, főzés, sütés, feladatok megoldása a gyerkőcökkel, játszóterezés, bolt, hivatalos ügyek intézése, mesék olvasása, társasozás, fürdetés, esti rituálé és még mellette munka… Én itthonról dolgozom, többnyire éjszaka fér már csak bele az időmbe, hiszen a kisfiam csak 5… Tovább »

Egy édesanya emlékére….

Ragyogó zöld szemek, apró termet, szőke haj, laza stílus és pokoli élet…   Anya élete a hurrikánhoz hasonló, végigsöpört, végig száguldott ebben a világban.   Kicsi korától kezdve harcolt, keresett valamit, amit sohasem kapott meg, ami talán nem is létezett szerinte. Szeretni szeretett volna és szerette volna, ha szeretik. Aki pedig szerette, azt ellökte magától…. Tovább »

Amit 2015 adott nekem…

Mindig is féltem, sőt rettegtem a szilvesztertől. Az adott év eseményei, könnyei, emlékei villogtak a fejemben és az év utolsó napján mindig egész nap bánatos, szomorú és csalódott voltam, mert sosem éreztem azt, hogy végre sikerült egy igazán jó évet zárni. A kisfiam betegsége ezt még tovább tetőzte, hiszen éveken át ott lebegett felettünk egy… Tovább »

Karácsonyi csoda…

Gyerekként minden évben vártam, egész évben vártam a karácsonyt. Már akkor vártam, amikor épp csak elmúlt. Nekünk ez a 3 nap maga volt a csoda.   Nem volt verés. Nem volt leszidás. Nem volt kiabálás. Nem volt bántalmazás. Nem törtek el a testemen egy fakanalat sem. Nem rettegtem.     3 nap, amikor imádtam az… Tovább »

Gluténmentes-tejmentes “sajtos-tejfölös” lángos – ahogy mi szeretjük

Ki mondja azt, hogy egy diéta lemondásokkal jár? Én biztosan nem. Inkább keresem a megoldásokat arra, hogyan tudom a normál ételekhez hasonló ízélményt megalkotni.   Nagyon szeretjük a lángost! Nemcsak nyáron, hanem a borús, hideg időkben is. Visszahozza a nyarat, melegséget hoz a konyhánkba, sőt, az életünkbe is. Hiszen olyan jó beleharapni egy finom lángosba…… Tovább »

A 3 legcsodálatosabb videó az anyaságról

 Anya. Egy szó. Egy hang. Egy ember. Egy nő. Egy szív. Egy lélek. Egy test. Egy gondolat. Egy érzés…   Anya. Mely a legcsodálatosabb szó a világon.     Egy nőnek két élete van: Mielőtt anyává válik Miután Anyává vált     Amikor Anya leszel, újjászületsz. Megtanulsz újra élni, létezni. A gyermek test a testedből,… Tovább »

Felháborító!!! A gluténmentes mégsem gluténmentes?

Kemény munka áll a gluténmentes (és tejmentes, szójamentes, fruktózszegény) diétánk mögött. Napi szinten. Állandóan böngészni kell a címkéket, összetevőket, allergén információkat, gyártói közleményeket, hogy mely termékek fogyaszthatóak biztonsággal és melyek kerülendők.   A legegyszerűbb hozzávalókra is vonatkozik ez, nemcsak a lisztekre, például: pirospaprika, só, fűszerek, szószok, felvágottak, de még az előre csomagolt, tálcás darált hús… Tovább »

10 tévhit a lisztérzékenységről (cöliákiáról)

10 tévhit a lisztérzékenységről (cöliákiáról). Azaz olyan mondatok, kérdések, amiket biztosan sokszor hallottál már és amelyektől néha bizony égnek állt a hajad.      Egy csokorba gyűjtöttem össze ezeket a tévhiteket és hozzá, mellé a tényeket is. Íme:     1. Megelőzhető a lisztérzékenység. – Nem igaz! NEM lehet megelőzni!!! Amit biztosan tudni lehet a… Tovább »

110 fotó a csodálatos gyermekkorról

Hamarosan kezdődik az iskola. Sőt az ovi is. Ezzel elmondhatom egy korszak lezárult az életemben. Sajnos. Az elmúlt 7 évben mindig itt voltak körülöttem a gyermekeim. Tavaly a kislányom már elkezdte az iskolát, de a kisfiam még itthon volt velem. Idén ősszel azonban minden megváltozik. 7 év után vége egy korszaknak. Kislányom iskolában lesz, kisfiam… Tovább »

Hahó emberek!!! Mindenmentes étel nem létezik!

Egyszerűen falra tudok mászni a “mindenmentes” kifejezéstől! Nem tudom szebben leírni. Jól hangzik ez a szó, hogy mindenmentes, csak kár, hogy ilyen nem létezik.   Sorra futok bele az interneten, a mindenmentes süti, mindenmentes fagyi, mindenmentes puding ésatöbbi ésatöbbi mindenmentesnek kikiáltott ételek receptjeibe.       A receptben ha szerepel például rizsliszt, kókusztej, alma, fahéj,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!