Gluténmentes napló

Szalámival töltött szendvicskenyér – házi leveles tésztából

Eddig akárhányszor is próbálkoztam a leveles tészta készítésével, sosem éreztem semmi különlegeset benne, nemhogy rétegeket.

 

 

A napokban láttam egy főzőműsorban azt, hogy milyen gyorsan és egyszerűen is el lehet készíteni, így muszáj volt újra nekiugranom. Egy receptet gluténmentesre, tejmentesre alakítani nem nehéz, így ez a része nem is igazán érdekelt. A formázás viszont annál inkább! 🙂

 

 

A recept a szokásos alapreceptem a kelt tésztákhoz, annyi változtatással, hogy  csak Nutri Free Mix Per Pane-t használtam, nem kevertem a gm liszteket.

 

A Nutri Free Mix Per Pane-nak

a Diszkont Diétánál>> az ára:

1 329 Ft/db helyett: 1 263 Ft/db

 

Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz

 

Az elkészítés a következő volt. A főzőműsorban a tésztát egyben állította össze a hölgy és a végén, sütés után darabolta háromszögekre. Én nem úgy oldottam meg. Hanem így:

 

 

szalamival-toltott_szendvicskenyer_leveles_teszta

 

Az alapreceptben olvasható módon összeállítom a tésztát.

 

 

Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz

 

Beolajozott munkalapra teszek egy darabot a tésztából – tehát nem az egészet – és kis darabokra vágott Tauris És Pick szalámit szórok rá, majd az ujjaimmal lazán belenyomkodom a  tésztába.

 

Középen hajtok egyet rajta  – a tészta fele a választóvonal, egyik felét hajtom a másikra – és ismét teszek rá szalámit. Nem sokat.

 

Megint  a tésztába nyomkodom a szalámikat. 90 fokban elfordítom a tésztát, majd középen megint hajtok egy rajta.

 

Ezt ismételgetem addig, míg el nem fogy az összes szalámi.

 

 

Ekkor sütőpapíros tepsire helyezem és kissé kilapítom a kezemmel tésztát. Tetszés szerinti vastagságúra. Lehet vastagabbra, lehet vékonyabbra, ki hogy szereti.

 

szalamival-toltott_szendvicskenyer_leveles_teszta_1

 

 

30 percet pihentetem a tésztát, majd nem előmelegített sütőbe téve 180 fokon sütöm kb. 35 percet.

 

 

El sem hittem, mikor kettétörtem. Olyan szépen látszanak a rétegek, hogy az egészen elképesztő. Eddig azt hittem, hogy a leveles tészta készítése óriási feladat. De ez az Anna nevű amerikai hölgy megmutatta, hogy ettől sem kell félni!

 

szalamival-toltott_szendvicskenyer_leveles_teszta_2

 

 

 

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes életünkről a Facebookon is olvashatsz…

Receptek, ötletek, tippek, hasznos tanácsok a diétához.
Minden, ami az Életünk…
És minden más, ami érdekes…

 

Táplálékallergia Magazin – kattints ide

 

 

 

http://glutenmentesnaplo.blogcdn.p3k.hu/files/2017/03/tavasz300x300-5.png

 

diszkontdieta

 

http://glutenmentesnaplo.blogcdn.p3k.hu/files/2017/03/vitalfri-6.jpg

 

 Míves Tojás Múzeum Zengővárkony.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!