Gluténmentes napló

Magyaros óriáspizza készítése házilag – lépésről-lépésre, fázisfotókkal

Sosem felejtem el azt, amikor Gianni éttermében járhattam egy forgatás keretében. A híresség megmutatta, hogyan is készül az igazi olasz pizza.

 

 

A videó, amit akkor készítettem (forgattam, szerkesztettem, narrációztam, vágtam) egy női magazin számára, ide kattintva érhető el.

 

 

A forgatás minden percét élveztem. Akkor még”normál” életünk volt, de sosem felejtem el, amit ott tanultam, éreztem:

főzni, sütni érzéssel, szenvedéllyel kell.

 

 

Ezt továbbvittem a gluténmentes, tejmentes életünkbe is. Hiszem és vallom, hogy főzni és sütni csak így lehet. Lazán, élvezettel.

 

 

Sokféle pizzát készítettem már az elmúlt években, de a mostani a legjobb. Na jó, mindig ezt mondom. De tényleg így érzem 🙂

 

 

Az alapreceptből dolgoztam, annyi változtatással, hogy csak a Nutri Free Mix Per Pane-t használtam, mert tökéletesen működik más gm lisztek nélkül is, fölösleges keverni.

 

A Nutri Free Mix Per Pane

szuper áron megvásárolható

a

http://diszkontdieta.hu/-nál:

1 263 Ft/db – 2 db-tól az ára

 

 

Alaprecept – gluténmentes, sós kelt tésztákhoz

 

A pizzatészta összetevői tehát:

 

 

1 bögre = 2 dl

 

Bátran növeld a mennyiséget, én is így tettem most.

 

2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

 

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

 

3/4 csomag szárított Budafoki élesztő

 

3 evőkanál olaj

 

1 bögre meleg víz

 

só ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

 

Mindent egy tálba öntök.

Kézi mixer dagasztó spirálja segítségével alaposan kidagasztom a tésztát.

Kb. 7-8 perc.

Egy lágy masszát kapunk.

 

 

 

orias_magyaros_pizza

 

 

Egy pohárkába hideg vizet teszek és két kanalat bevizezek,

majd a tésztát egy sütőpapíros tepsire teszem a kanalak segítségével.

 

 

orias_magyaros_pizza_1

 

 

 

orias_magyaros_pizza_2

 

 

 

Vizes kanál segítségével kilapítom tetszőleges vastagságúra,

kör alakra.

 

 

 

orias_magyaros_pizza_3

 

 

 

orias_magyaros_pizza_4

 

 

 

orias_magyaros_pizza_5

 

 

Tetejére sűrített paradicsomot kenek, majd rá Univer ketchupot.

 

 

orias_magyaros_pizza_6

 

 

Erre mehet a feltét ízlés szerint.

Én Tauris szalámit tettem rá (MIX) és Gyulai kolbászt.

Ment még rá hagyma karikákra vágva és kukorica is.

Violife most nem volt itthon, de  kiváló a pizza reszelt növényi sajttal a tetején, vagy aki nincs tejmentes diétán reszelt Trappista sajttal.

 

 

orias_magyaros_pizza_7

 

 

orias_magyaros_pizza_8

 

 

 

Fél órát pihen a tészta langyos helyen,

majd mehet a nem előmelegített sütőbe,

120 fokon pihenni 10 percet.

 

 

 

Íme az én kis szerelmem, a sütőm, amit tavaly kaptam az a  bizonyos blogbejegyzés után.

Ebben több tepsivel is tudok egyszerre sütni, ami nagyon megkönnyíti a munkámat.

Atikámnak például fruktózszegény verzió készült, azaz az övén nincs sűrített paradicsom és ketchup sem.

Emellett 3 töltött muffin-zsemle is készült.

Mindez egy sütőben…

 

 

 

orias_magyaros_pizza_9

 

 

 

180 fokon sütöttem fél órát.

 

 

orias_magyaros_pizza_10

 

 

orias_magyaros_pizza_11

 

 

orias_magyaros_pizza_12

 

 

orias_magyaros_pizza_13

 

 

Jó étvágyat!

 

 

orias_magyaros_pizza_16

********************************************************************************************************************************************

 

Partnereim:

 

banner

http://vitalfri.hu/

 

 

diszkontdieta

http://diszkontdieta.hu/

 

 

banneregmarket

 

 

mandulaliget_banner_taplalekallergia_magazin

http://mandulaliget.com/

 

 

Zengővárkonyi Tojásmúzeum – http://www.tojasmuzeum.ini.hu/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!