Gluténmentes napló

Bagett házilag – bögrés recept

Sokat álmodoztam a bagettsütő rácsról, aminek a segítségével igazán könnyen lehet bagetteket sütni. Jó darabig nem is sütöttem bagettet, mert e nélkül a kütyü nélkül több ideig tart a sütőpapír formára vagdosása és hajtogatása, mint maga a bagett elkészítése. Sosem volt kézügyességem, ez van. 🙂

 

De a “soha nem adom fel” típusú ember vagyok… Addig, addig kísérletezgettem a tésztával, míg olyan állagúra sikerült gyúrnom, hogy mindenféle extra nélkül is megtartja formáját. Így nemcsak a belseje tökéletes, hanem a külseje is. Szerintem…:-)

 

bagett_majus3

 

bagett

 

bagett_majus4

 

Hozzávalók:

2 bögre Nutri Free Mix Per Pane – Itt akciós az ára

3 evőkanál Cornito burgonyapehely

3 evőkanál olaj

só ízlés szerint

3/4 csomag Budafoki szárított élesztő

1 bögre langyos víz

 

 

 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba teszem, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással.

Kézi mixer dagasztó spirálja segítségével 7-8 percig dagasztom a tésztát. Nem lesz kemény tészta, de kezelhető, formázható lesz.

Olajos kézzel lecsípek egy darabot a tésztából. Beolajozott lapon a kezemmel kilapítom téglalap alakúra és a hosszabbik végétől felcsavarom lazán.

Sütőpapíros tepsire helyezem.

Beolajozott késsel a tetejét bevágom 3 helyen.

1 órát kelesztem langyos sütőben.

140 fokon sütöm 10 percet.

160 fokon sütöm 10 percet.

180 fokon sütöm b. 15-20 percet. A sütési idő vége előtt 10 perccel vékonyan lekenem olajjal a tetejét.

 

bagett_majus5

 

bagett_majus6

 

bagett_majus5

 

Önmagában is finom, de szendvicsként is tökéletes, sőt ha a középebe lyukat vágsz és virslit teszel bele, majd nyomsz bele mustárt, vagy ketchupot, kész is a hot-dog.

 

bagett_majus1

 

A recept gluténmentes, tejmentes, tojásmentes.

 

bagett_majus2

 

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes életünkről a Facebookon is olvashatsz…

Receptek, ötletek, tippek, hasznos tanácsok a diétához.
Minden, ami az Életünk…
És minden más, ami érdekes…

Gluténmentes Napló – kattints ide

Táplálékallergia Magazin – kattints ide

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!