Gluténmentes napló

Bögrés zsemle recept – Egyszerűen tökéletes

Mostanában sokat kísérletezgettem a konyhában és sikerült életem legfinomabb zsemléjét megsütnöm. Egyszerűen fantasztikus. Kotyvasztásból indult, kicsit ezt, kicsit azt tenni még hozzá és nézzük mi lesz belőle.

 

Azóta többször is megsütöttem, mindig tökéletes. alig akarom elhinni, hogy gluténmentesen és tejmentesen (ráadásul tojásmentes és szójamentes is) is lehet ilyen finomságokat készíteni, enni.

 

Pedig eddig sem panaszkodtam, hiszen eddig is szuper dolgokat kreáltam, de ez, mindent visz. Abszolút kedvenc.

 

2015-09-26 19.14.26

 

Mivel nincs itthon konyhai mérlegem, így a kis mércés pohárkám segítségével született meg ez a recept. Ez 2, 5 dl-es, tehát mint egy bögre.

 

Sokszor nincs időm nyújtani, formázni a tésztát, jelen esetben ezzel sem kell vacakolni.

 

2015-09-26 19.14.47

 

Íme a legfinomabb gluténmentes zsemle, amit valaha ettem:

 

Zsemle

gluténmentes

tejmentes

laktózmentes

szójamentes

tojásmentes

 

Hozzávalók:

(egy bögre 2, 5 dl)

 

fél bögre Nutri Free Mix per Pane kenyérpor gluténmentes – itt vásároltam( http://www.egeszsegmarket.hu/), mert sokkal olcsóbb, mint máshol

 

fél bögre Schar MIX B gluténmentes kenyérliszt

 

fél csomag szárított élesztő – Budafoki

 

2 evőkanál olaj

 

2 evőkanál burgonyapehely – Cornito

 

egy csipetnyi só

 

3/4 bögre bögre langyos víz

 

2015-09-26 19.14.59

 

 

Elkészítés:

Kézi mixer dagasztó spirálja segítségével 6-7 percig kavarjuk a tésztát.

 

Abszolút nem nyújtható tészta lesz, nevezzük inkább egy sűrűbb masszának.

 

Nagyon beolajozzuk a tenyerünket, lecsípünk egy darabot a tésztából és gombócot formázunk belőle. Fontos, hogy jó olajos legyen a kezünk, különben ráragad a tészta a tenyerünkre.

 

Sütőpapíros tepsire helyezzük a gombócokat. Hideg vízbe mártunk egy kést és bevágjuk a tetejét a képen látható módon.

 

Langyos helyen – például 40 fokos sütőben – kelesztjük a tésztát 30-40 percig.

 

160 fokon sütjük 25 percet, ekkor fog szép nagyra megnőni.

 

Majd 10 percig 180 fokon sütjük.

 

A tetejét már nem kenem semmivel, hiszen, olajos kézzel formáztuk.

 

Kívül szép ropogós, belül puha, az íze fantasztikus.

 

 

2015-09-26 19.19.18

 

Ez a legjobb zsemle, amit eddig ettünk.

 

2015-09-26 19.15.07

 

2015-09-26 19.28.04 2015-09-26 19.28.52

 

 

Tippünk:

A tésztát feldobhatod lenmaggal, szezámmaggal is, de kipróbáltuk úgy is, hogy apró darabokra vágott friss metélőhagymát szórtunk bele. Ezután kevertük ki a kézi mixerrel. Nagyon finom mindegyik verzióban.

 

2015-09-26 19.27.45

 

 

 

Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!

 

2015-09-26 19.18.52

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia! Igen, szerintem is a sütési idő lehet a gond! Nekem is nemrég új sütőm lett, az első jó pár sütésnél nem kelt meg illetve fehér maradt! Jó időbe telt, mire rájöttem mit szeret a sütőm 🙂 azóta nincs gond és minden működik rendesen 🙂

  2. Anette Böszörményi says:

    Szia! Most készítettem el a recepted, mindent a leírtak szerint csináltam, szépen meg is keltek, viszont sütésnél ahelyett, hogy nagyobbak és barnábbak lettek volna, még kisebbek lettek és színtelen. Mit ronthattam el? Nekem gázsütőm van, lehetséges, hogy más hőfokon kellett volna esetleg sütnöm? Köszönöm a választ előre is! Anette 🙂

  3. Szia! Ha Nutriból készíted, biztosan sikerülni fog. Minden gm liszt más és más folyadék mennyiséget igényel. Ha a Nutri lesz az alap, ahogy a receptben, biztosan fog sikerülni! 🙂

  4. Erika12 says:

    Sziasztok, én is kiprobaltam a bögrés zsemlét, de nekem sajnos nem sikerult, elöször sütöttem ilyet a fiamnak. Igaz, hogy csak egy fajta lisztböl sütöttem, mert nem kaptam nutri free mix per pane lisztet, csak a schar mix b-böl készitettem, de nekem abszolut nem jött föl a tészta, pedig ugyanugy csináltam ahogy a recept irta. Mit rontottam el? Koszonom a segitseget 🙂

  5. 😀 Szuper, de jóóóóóó, nagyon örülök!!!! 😀

  6. Viktória cfve says:

    Sikerült! sikerült!
    Már hónapok óta próbálkoztam -bár egyre ritkábban- gm házi ételekkel -kenyérrel, zsemlével, sütivel- de sose sikerült, ez meg igen 🙂 Jó lett, még a nem lé gyerekemnek is ízlett. Köszönet a receptért!

  7. Kedves László! Nekünk más megoldás nincs, az életet jelenti ez a fajta diéta, ez az egyetlen lehetséges gyógymód a súlyos tünetekre: a ˇmentesˇ diéta. Tartós betegek a gyermekeim, orvosilag alátámasztva, mely diagnózisokat súlyos és kegyetlen hónapok előztek meg… 🙁 Önnek is jó egészséget kívánunk, szeretettel: Edit

  8. Balla László says: (előzmény @Napló)

    Így már teljesen másképp néz ki a dolog, eddig nem volt arról szó, hogy mit miért, ha úgy kezdte volna ahogy most leírta egy szót sem szóltam volna.További Jó Egészséget Kívánok!

  9. Természetesen tudom mi van ezekben a lisztkeverékekben, hiszen minden nap ezt használom lisztérzékenység és tejallergia, laktózérzékenység miatt. 🙂 Súlyos, azonnali tüneteket okozna bármelyik allergén…Tünetmentesek a gyermekeim.

  10. Balla László says: (előzmény @Napló)

    Én csak azt írtam le amit ön használ abban ezek az anyagok vannak.Az igaz,hogy amit leír az nincs benne, de a többi az igen. Ha nem hiszi nézzen utána miből van a Nutri Free Mix per Pane kenyérpor,Schar MIX B gluténmentes kenyérliszt, és a burgonyapehely.

  11. Kádár Istvánné says: (előzmény @Napló)

    Nagyon köszönöm. Üdv

  12. Ezt most nem értem… Mi a kérdés? 😀 Ez biztosan tejmentes, laktózmentes, szójamentes, tojásmentes, gluténmentes recept. A lisztkeverékek, amiket használok egyike sem tartalmazza ezeket.

  13. Kádár Istvánné says: (előzmény @Napló)

    Köszönöm szépen . üdv

  14. Zsuzsánna Erdei says:

    Hát ez nagyon klassz lehet.Holnap beszerzem a hozzávalókat.Köszi!Zsuzsi

  15. Kádár Istvánné says:

    Még az , hogy : fél bögre …Schar MIX B 1 kg liszt ?? Nem értem , fél bögre , vagy 1 kg , amit felhasználok ebben az esetben ? üdv

  16. Kádár Istvánné says:

    Sajnálom, hogy az alapanyagok nem éppen bárhol, bármennyiért szerezhetők be ! Fogalmam sincs hol kaphatóak, mennyibe kerülhetnek ?? Üdv Éva

  17. Balla László says:

    kukoricakeményítő,riszliszt,tápióka-keményítő,cukor,növényi rostok,só.Adalékok:guarliszt, E464,élesztőkivonat.Nyomokban lupint tartalmazhat. kukoricakeményitő, rizsliszt, lupin fehérje, szőlőcukor, növényi rostok, állományjavitó: E-464, só Összetevők: burgonya, antioxidáns (kéndioxid + olaj Jó egészséges, bár nincs benne:
    tejmentes
    laktózmentes
    szójamentes
    tojásmentes
    gluténmentes
    Ami az elején van az csak annak a a három anyagnak az összetevője ami a receptben van.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!